NFH løb fra bundholdet efter pausen

Det endte med en klar favoritsejr til NFH, da Kvindeligaens bundhold Skanderborg Håndbold onsdag aften var på besøg i Spar Nord Arena.
De gulblusede vandt med 37-26 efter 15-13 ved pausen for øjnene af knapt 1100 tilskuere. Og som cifrene antyder, ydede gæsterne rigtig god modstand i første halvleg, hvor NFH var en smule udfordret i begge ender af banen.
Skanderborg tog teten fra start og bragte sig foran med 0-2, og der skulle gå mere end et kvarter, før NFH kom foran for første gang. Det var da Marie-Helene Sajka scorede på straffekast til 9-8.
NFH gav comeback til målvogter Louise Egestorp, som har været ude i længere tid på grund af graviditet og barsel. Men nu er ‘Ege” ved at være kampklar igen, og hun fik lov at starte inde og stod hele første halvleg.
Flere af NFH-spillerne har døjet med lidt sygdom på det seneste, og det var måske en del af forklaringen på, at det tog lidt tid, før angrebsspillet for alvor begyndte at flyde.
NFH gik som nævnt til pause med en føring på 15-13, og vi skulle knapt 10 minutter ind i anden halvleg, før pigerne trak afgørende fra gæsterne. Det skyldtes blandt andet, at NFH gik frem i et 5:1-forsvar, og Skanderborg begyndte at lave fejl samtidig med, at Cecilie Greve, som havde erstattet “Ege’ i målet, diskede op med nogle vigtige redninger.
NFH vandt således en periode på 10 minutter med hele 11-1, og så var 21-19 blevet til 32-20 med 13 minutter tilbage.
Føringen blev også udbygget til 13 mål et par gange i slutfasen, hvor Annika Friedheim nåede at blive den tredje keeper i NFH-målet – en uvant luksus-situation for cheftræner Jakob Larsen at have så mange målvogtere til rådighed samtidig.
Der blev også spilletid til alle de øvrige kampklare spillere, og dermed blev ressourcerne fordelt fint i en periode med mange kampe på kort tid, fordi det europæiske gruppespil også er startet.
Topscorere for NFH blev Marie-Helene Sajka med otte mål, mens Amalie Wulff, Alberte Kielstrup, Elma Halilcevic og Nikita van der Vliet alle scorede fem gange hver.
Næste kamp for NFH er på lørdag i European League, hvor Sola fra Norge kommer på besøg i Arena Næstved.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen