NFH holder juleferie på femtepladsen

NFH havde som ventet ingen problemer med at besejre bundholdet Ajax København i sidste runde af HTH Go Ligaen før julepausen. Dermed slutter NFH første sæsonhalvdel på en femteplads.

Onsdag aften blev det til en sikker sejr på 36-24 hjemme i POWER Arena efter 16-9 ved pausen. NFH’erne skulle lige bruge fem minutter på at komme rigtigt i gang, men derfra gik det også mod en sikker sejr. De gulblusede kom foran første gang ved stillingen 3-2, og 12 minutter senere stod det 10-3, og allerede der var kampen mere eller mindre afgjort.

NFH var aldrig for alvor presset, og derfor var der også gode muligheder for både at give pænt med spilletid til alle, og til slut i kampen blev der også tid for cheftræner Jakob Larsen til at sende sine spillere lidt længere frem i forsvaret for at træne nogle af de taktiske træk, man formentlig vil benytte sig af på søndag i den meget vigtige Champions League-kamp mod Krim Mercator.

NFH leverede især i de første 20 minutter en formiddabel forsvarsindsats. Blot fire mål lykkedes det Ajax at score i den periode. Mod slutningen af halvlegen havde københavnerne lidt større succes med deres angrebsspil, men uden at komme nærmere end fem måls afstand.

Efter pausen fortsatte NFHs angrebsmaskine med at kværne derudaf, og spille skal roses for at holde koncentrationen hele vejen igennem, omend Ajax måske fik scoret et par mål for meget i anden halvleg.

Det blev 20-10, 26-14 og 29-18 til NFH, inden det hele altså sluttede 36-24, og samtlige spillere med undtagelse af Lærke Nolsøe, der blev sparet til kampen på søndag, og målvogter Mie Sørensen kom på scoringstavlen.

Selv førstekeeper Cecilie Greve fik scoret en enkelt gang på et langt udkast. Topscorer blev dog Johanna Westberg, som bombede bolsen i kassen ikke færre end 12 gange, heraf otte på straffe. Næst efter hende fulgte Sarah Iversen med seks mål.

Dermed ligger NFH som nævnt på femtepladsen midtvejs i grundspillet med 14 points. Det er to færre end FC Midtjylland på andenpladsen. Ligaen toppes af København Håndbold med 18 points.

Efter Champions League-opgøret for fuld POWER i Arena Næstved på søndag venter der NFH’erne cirka halvanden måneds kamppause på klubplan, inden turneringen genoptages efter nytår.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen