NFH gik ned til sidst i Viborg

NFH formåede langt hen ad vejen at byde favoritterne fra Viborg HK godt op til dans, da den fremrykkede slutspilskamp mellem de to hold i Bambusa Kvindeligaen sent onsdag eftermiddag blev spillet i Viborg.

Hjemmeholdet vandt ganske vist kampen med 28-24 efter 13-10 ved pausen, men NFH var med helt frem til, der manglede et kvarters tid, hvor de gulblusede desværre røg ind i en periode med flere tekniske fejl og brændte chancer, og så blev 19-18 til 22-18.

Og selvom NFH fik reduceret til 22-20, så var Viborg skarpest og havde måske også flest ressourcer, da kampen skulle afgøres.

Opgøret begyndte ellers udmærket for NFH, der holdt Viborg fra at score i de første godt tre minutter.

Langsomt kom de grønblusede dog i gang, og 4-3 blev til 8-4 og 9-5, og det begyndte at ligne en lang eftermiddag for NFH’erne. Men så steppede pigerne op, ikke mindst i forsvaret, hvor det lykkedes at holde Viborg fra at score i mere end syv minutter, og pludselig var det helt lige igen: 9-9.

Det blev også 10-10, men en teknisk fejl og et brændt straffekast af NFH sidst i første halvleg blev effektivt udnyttet af Viborg til at skabe en pauseføring på 13-10.

NFH kom godt i gang efter pausen med friske kræfter og fornyet tro på tingene, og i løbet af otte minutter var det hele vendt på hovedet, og NFH bragte sig foran med 15-16.

Føringen holdt dog kun i få sekunder, før Viborg udlignede, og få minutter senere var det så, at hjemmeholdet begyndte at trække fra.

Da de to hold mødtes i den omvendte kamp i slutspillet i LÅNLET Arena, blev store dele af kampen spillet i et hæsblæsende tempo. Det gik knapt så stærkt denne gang, og da de to keepere Anna Kristensen og Louise Egestorp samtidig tog godt fra i hver sit mål, nåede vi ikke op i nærheden af de 65 scoringer fra det første opgør.

NFH var fortsat uden Johanna Westberg, der er ude med corona, og da NFHs semifinalechancer som bekendt også er væk, gav det plads til at eksperimentere lidt mere i bagkæden, hvor Mulle, Celine Lundbye, Dione Housheer, Sofie Falder og Amalie Wulff alle fik spilletid, og der især i første halvleg blev arbejdet med masser af pladsskifte.

Cheftræner Jakob Larsen gjorde også flittigt brug af de to velkendte våben med at spille syv mod seks i angrebet og sende Lærke Nolsøe frem i en 5:1-formation i forsvaret, og begge dele voldte Viborg problemer.

Topscorere for NFH blev Nikita van der Vliet med fem mål og de to fløje Lærke Nolsøe og Sofie Olsen med hver fire.

NFH spiller sæsonens sidste kamp i ligaen på lørdag klokken 16 hjemme i LÅNLET Arena, hvor Aarhus United kommer på besøg.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen