Flyvende NFH-start på Champions League

NFH hentede en sikker og vigtig sejr, da de danske mestre lørdag eftermiddag debuterede i klubhåndboldens fornemmeste turnering, Womens Champions League.

På hjemmebane foran godt 2.000 tilskuere for fuld POWER i Arena Næstved blev de polske mestre Vistal Gdynia, der også er debutanter i Champions League-sammenhæng, besejret med 27-21 efter en føring på 14-10 til NFH ved pausen.

Kampen var meget lige til at begynde med, og de første cirka 25 minutter fulgtes de to hold ad, men mod slutningen af første halvleg trak NFH fra og gik fra 10-10 til en relativt klar pauseføring på 14-10.

Som cifrene antyder, så var det i høj grad på grund af et godt forsvar og en velspillende Mie Sørensen i NFH-målet, at de gulblusede kunne gå til pause med en føring.

Efter pausen fortsatte det i nogenlunde samme stil, og langsomt blev polakkerne mere og mere tømt for kræfter. Cheftræner Jakob Larsen havde på forhånd sagt, at NFH skulle forsøge at løbe med polakkerne i stedet for at slås med dem, og den taktik lykkedes i perioder rigtigt fint.

NFH var en overgang foran med syv-otte mål, og der var aldrig rigtig spænding om udfaldet efter pausen.

Dermed fik de gulblusede revancheret sig grundigt efter liganederlaget i Randers i onsdags – noget, som kampens bedste NFH’er, Angelica Wallén lagde stor vægt på.

– Det var en stor oplevelse, og det var let at sætte sig op til denne kamp. Jeg var så irriteret efter kampen i Randers, og de tror jeg også de andre var. Vi ville vise, at vi er bedre end det, vi præsterede deroppe, sagde hun på det officielle pressemøde efter kampen.

Angelica spillede en flot kamp og blev noteret for fem scoringer, men topscorer i dag blev hendes svenske landsmandinde Johanna Westberg med otte mål, men fløjene Lærke Nolsøe (venstre) og Ayaka Ikehara (højre) strålede også med henholdsvis seks og fire mål.

NFHs næste kamp er på onsdag hjemme i POWER ARENA i Nykøbing F., hvor Viborg HK kommer på besøg til et opgør i HTH Go Ligaen.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen