NFH faldt sammen til sidst

Der var lagt op til et brag af en kamp, og en gentagelse af sidste sæsons DM-finaler, da NFH torsdag aften tog imod HTH Go Ligaens førerhold København Håndbold hjemme i POWER Arena.

De to hold plejer at spille intense kampe, og torsdagens kamp var ingen undtagelse. Desværre faldt NFH-holdet helt sammen i de sidste 11 minutter, som København vandt med 1-9 og dermed kampen med 23-31.

Kampen var i de første knapt 50 minutter meget lige, og især de første 12-13 minutter blev spillet i et hæsblæsende tempo med masser af scoringer fra begge sider. Efter 10 minutters spil var stillingen uafgjort 6-6, men så trak gæsterne fra med tre scoringer i træk. Et hattrick af Lærke Nolsøe bragte dog spændingen tilbage i opgøret, 9-9.

De to hold fulgtes ad hele vejen til pausen, hvor Mia Rej satte den sidste scoring ind i sidste sekund til pausestillingen 14-15 til gæsterne. Selvom der blev scoret mange mål, så stod NFH faktisk ganske fint i forsvaret og fik tacklet københavnerne flittigt. I målet spillede Cecilie Greve en af sine bedste kampe i år, og hun blev da også kåret til kampens NFH’er efter slutfløjtet.
De gode takter fortsatte efter pausen, hvor NFH med to scoringer i træk fik bragt sig i teten med en 16-15 føring. De gulblusede fik dog aldrig skabt større føringer end et enkelt mål, og midtvejs i anden halvleg gik København igen i front, da Mai Kragballe scorede til 19-20 på straffekast.

NFH’erne fortsatte med at klø på, og 20-22 blev til 22-22 med 11 minutter igen. Men så var det desværre også slut. København vandt som nævnt de sidste 11 minutter med 1-9 i en periode, hvor et par hurtige København-scoringer og missede NFH-muligheder tilsyneladende stressede spillerne lidt for meget, og da København var samtidig var skarpe til at udnytte de chancer, der opstod, blev nederlaget lidt for stort set i forhold til de første knapt 50 minutter.

Spillerne blev ellers bakket op af en festlig og medlevende kulisse på 1.052 tilskuere – herunder en gruppe fra Sakskøbing Tambourkorps & Brass Bands trommesektion, som støttede NFH’erne og gav prøver på deres evner med trommestikkerne.

Topscorer for NFH blev Lærke Nolsøe med syv mål, mens Sarah Iversen og Johanna Westberg scorede fire gange hver.
NFHs to næste opgaver er begge mod FC Midtjylland – første gang på søndag for fuld POWER i Champions League i Arena Næstved og derefter på onsdag i HTH Go Ligaen i POWER Arena. NFH ligger trods nederlaget fortsat nummer seks i HTH Go Ligaen.


Billedet herover: Woman of the match, Cecilie Greve, i selskab med Thomas Rasmussen fra POWER.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen