NFH færdig i Santander Cup

Det bliver ikke til en gentagelse af sidste sæsons pokaltriumf for NFH. Tirsdag aften tabte de forsvarende Santander Cup-vindere kvartfinalen til København Håndbold med 23-27 efter 13-15 ved pausen for øjnene af 750 tilskuere i LÅNLET Arena, og dermed går NFH glip af Final 4-stævnet mellem jul og nytår.

NFH fik en forfærdelig start på kampen. Allerede efter mindre end et minuts spil fik Mulle en to-minutters udvisning, og da der var spillet lige godt to minutter førte København med 0-3. Men to mål af Dione Housheer og et enkelt af Lærke Nolsøe bragte hurtigt balance i regnskabet: 3-3.

Derefter fulgtes de to hold tæt ad og skiftedes til at føre med et enkelt mål frem til slutningen af første halvleg, hvor københavnerne scorede fire gange i træk og gik fra 11-10 til 11-14. 

NFH fik reduceret til 13-14, men med tre sekunder tilbage af halvlegen lykkedes det Debbie Bont at score og sikre København Håndbold en to-måls føring ved pausen.

NFH fik i lighed med første halvleg heller ikke nogen god start på anden halvleg. I løbet af fem minutter og en sjat var 13-15 blevet til 14-18, og det blev også 15-20 og 18-24 til København, blandt andet fordi NFH’erne ikke var ligeså effektive til at udnytte deres chancer som gæsterne var.

Få ressourcer og manglende kræfter til sidst i kampene har i et stykke tid været  et tema efter NFHs kampe, men mod København virkede NFH’erne til at have mere overskud til sidst i opgøret, og det var da også lige før, at der for alvor blev spænding om udfaldet i slutfasen. 

Med fire minutter tilbage lykkedes det Lærke Nolsøe at reducere til 23-25. Desværre blev det også de gulblusedes sidste mål i kampen, og så kunne København indløse den billet til Final 4, som de missede sidste år.

Topscorer for NFH blev Dione Housheer med 10 mål, heraf godt halvdelen på straffe, mens Lærke Nolsøe scorede fem gange og Amalie Wulff fire.

Opgøret bød også på comeback til Angelica Wallén, som er tilbage efter sin lægskade. Hun kan dog endnu ikke spille med på fuld tid.

Næste kamp for NFH er på søndag, hvor Ajax København kommer på besøg i LÅNLET Arena til et opgør i HTH Ligaen.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen