NFH er i kvartfinalen.

NFH-pigerne var på en vanskelig mission, da holdet tidligt lørdag aften spillede den sidste puljekamp i gruppespillet i den europæiske EHF Cup på udebane mod Podravka Vegeta fra Kroatien.. 

Men missionen lykkedes. Pigerne vandt med 25-28 efter 11-14 ved pausen og er klar til kvartfinalerne.

Holdet var på forhånd tvunget til at hente mindst et point i den svære udekamp mod puljevinderne fra Podravka, hvis de ville være sikre på at indløse billet til kvartfinalerne. 

Hjemmeholdet taber sjældent håndboldkampe og havde som nævnt allerede vundet puljen, så måske var der motivationen til forskel på de to hold.

NFH’erne var i hvert fald topmotiverede og topfokuserede, da de gik på banen, og kroaterne fik kamp til stregen allerede fra start. 

NFH havde faktisk så godt styr på kampen, at holdet kun var bagud en enkelt gang ved stillingen 1-0. 

I de første 20 minutter var kampen helt lige, og holdene fulgtes ad til stillingen 9-9, men så trak NFH fra. 9-9 blev til 9-11 og senere 10-14, og da første halvleg sluttede, kunne pigerne gå i omklædningsrummet med en tre-målsføring på 11-14.

Anden halvleg fortsatte i samme gode spor set med NFH-øjne, og da der var spillet knapt 10 minutter var føringen udvidet til fem mål 15-20.

I de sidste 10 minutter blev der en smule spænding om resultatet igen, da Podravka fik reduceret til 24-26, men tættere på kom hjemmeholdet ikke, og så kunne Lærke Nolsøe lukke kampen med to mål i træk til 24-28, inden det hele sluttede 25-28 til NFH. Og som altid blev NFH bakket op af medrejsende supportere. Denne gang havde et par håndfulde af de gul-blå tilhængere taget turen med til Kroatien.

Topscorere for NFH blev Lærke Nolsøe og Dione Housheer med hver ni mål. Seks af Diones mål var på straffe.

Der er endnu ikke trukket lod til kvartfinalerne, men NFHs modstander kan meget vel gå og blive dansk, da halvdelen af de otte tilbageværende hold er danske. NFH kan enten trække Viborg eller Team Esbjerg fra den hjemlige liga eller det ungarske hold Siofok. Der er lodtrækning på tirsdag.

 

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen