NFH er i kvartfinalen!

Så lykkedes det for det nye NFH-hold at tage en af de helt store skalpe i dansk kvindehåndbold i en betydende kamp.

Mandag aften blev de dobbelte danske mestre fra Team Esbjerg sendt ud af landspokalturneringen Santander Cup, da NFH hjemme i LÅNLET Arena vandt en flot sejr på 28-24 efter 13-10 ved pausen. Dermed er NFH klar til kvartfinalerne og kun én sejr fra at nå Final 4.

Som cifrene antyder, lykkedes det at få betydeligt bedre fat i forsvaret end i de seneste par ligakampe mod København og Viborg, hvor NFH-keeperne i begge opgør måtte pille bolden ud af nettet 36 gange.

Men mod esbjergenserne, som måtte undvære den norske profil Vilde Mortensen Ingstad foruden langtidsskadede Estavana Polman og gravide Line Jørgensen, havde NFH-forsvaret fra start af godt fat i modstanderne, når de var i angreb.

Der blev tacklet igennem og bakket op i stor stil, og hvis endelig vestjyderne fik bolden forbi forsvaret, stod målvogter Louise Egestorp i vejen for afslutningerne. I første halvleg nåede hendes redningsprocent helt op på 62.

Blandt de, der tog godt fat i forsvaret, var Sofie Flader som ellers nærmest blev meldt ude før kampen efter, at hun vrikkede rundt på foden til træning dagen før. Men da opgøret gik i gang, var det ikke til at se, og Fladers fod var en af dem, der gik forrest i den intense fight.

Kampen begyndte i samme opskruede tempo, som vi efterhånden er vant til at se, når NFH spiller. Efter fem minutter var der scoret otte gange, 4-4.

Så trak Team Esbjerg lidt fra med to mål i træk til 4-6. Men derfra satte NFH’erne sig i førersædet, og der blev de resten af kampen.

4-6 blev til 9-6 efter ni målløse minutter fra gæsterne.

Ved pausen var stillingen som nævnt 13-10 til NFH, og esbjergenserne må næsten have fået en form for deja vu til ligakampen mod Ajax forleden, hvor de var bagud 12-10 ved pausen.

Dengang kom de dog tilbage og vandt opgøret. Det gjorde de ikke denne gang, selvom de halvandet minut efter pausen havde fået reduceret til 14-12.

Men NFHs forsvar modstod presset fra modstanderne, og langsomt blev føringen øget. Det blev 17-13, 19-14 og 21-15, inden gæsterne fik kæmpet sig lidt tilbage med tre scoringer i træk til 21-18 med 10 minutter tilbage.

Men NFH da det begyndte at se en anelse presset ud ved 21-18, og NFH var en spiller i undertal, opsnappede Sofie Olsen en Esbjerg-aflevering og løb ned og scorede til 22-18.

De gulblusede nåede også op på en fem-målsføring, 25-20, inden det hele altså sluttede 28-24.

Topscorere for NFH blev Dione Housheer med otte mål og Lærke Nolsøe med syv.

NFH spiller allerede igen onsdag aften på udebane i Bambusa Kvindeligaen. Modstanderen er… Team Esbjerg..

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen