NFH ER I DM-FINALEN!!!

27-27 ude mod Viborg var nok. Drama til sidste sekund, da NFH søndag spillede sig i DM-finalen for første gang nogensinde.

NFH har for første gang i klubbens historie sikret sig DM-medaljer på højeste seniorniveau. For første gang nogensinde har NFH søndag eftermiddag kvalificeret sig til DM-finalen – og dermed er holdet sikre på at vinde mindst sølv i denne sæson.

Semifinale 2 i Viborg Stadionhal blev først afgjort i sidste sekund, da Viborgs svenske spiller Carin Strömberg med fire sekunder tilbage sendte et straffekast på overliggeren ved stillingen 27-27, hvorefter Sarah Iversen ofrede alt, hvad hun havde i sig og kastede sig og greb returbolden. Umiddelbart efter løb tiden ud, og dermed er NFH altså klar til en historisk DM-finale mod København Håndbold efter en sejr og en uafgjort i de to semifinaler mod de mangedobbelte danske mestre og tidligere Champions League-vindere.

NFH fik en god start på kampen og var i førerposition flere gange i begyndelsen af kampen. Men ved stillingen 5-6 scorede hjemmeholdet tre gange i træk og bragte sig foran med 8-6. NFH’erne bevarede dog roen, fik lidt bedre styr på forsvaret, og inde i målet storspillede 39-årige Mette Iversen Sahlholdt, og det betød 10 minutters scoringspause til Viborg.

Den periode benyttede NFH til at gå fdra 8-6 til 8-12 med knapt fem minutter til pause, og da spillerne gik i omklædningsrummet efter de første 30 minutter var afstanden stadig fire mål i NFHs favør – 10-14. Og Mette Iversen Sahlholdt stod med en redningsprocent på 53!

NFH formåede at holde Viborg på afstand i begyndelsen af anden halvleg, men det er ikke for ingenting, at hjemmeholdet utallige gange har stået i medaljekampe, og da NFHs forsvar begyndte at stå lidt for langt fra hinanden og Stine Bodholdt fik fat inde på stregen, kom hjemmeholdet langsomt tættere og tættere på.

Ved 19-19 var der kontakt, og selvom NFH gik lidt længere tilbage og stod lidt mere kompakt i forsvaret, så havde Viborg-spillerne fået færten af den sejr, de skulle bruge for at tvinge semifinaleserien ud i en tredje og afgørende kamp.
Hjemmeholdet kom også foran med 21-20, men NFH lod heldigvis ikke de grønblusede stikke af for alvor – blandt andet takket være et par gode redninger af Ditte Vind, heller ikke selvom de med mindre end tre minutter tilbage bragte sig foran med 27-26.
Med to minutter og 20 sekunder igen udlignede Lærke Nolsøe til 27-27, og så var det, at Viborg altså fik straffekast med mindre end fem sekunder igen.
Men Mette Iversen Sahlholdt havde træværket på sin side, da straffekastet prellede af mod overligggeren, og dermed er NFH altså nu klar til en ren østdansk DM-finale hos kvinderne. For første gang i mere end 25 år.

Kæmpe tillykke til pigerne og alle omkring holdet! Og så er vi jo næsten lige ved at glemme, at pigerne – selvfølgelig – blev bakket fantastisk op af omkring 100 supportere og fans, der havde taget den lange tur til Viborg i to busser og virkelig satte deres præg på lydtapetet på tv, selvom Viborg Stadionhal var næsten helt fyldt med Viborg-fans.

Topscorer for NFH i dag blev Nathalie Hagman med 10 mål, mens Johanna Westberg og Lærke Nolsøe scorede fem gange hver.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen