NFH blæst omkuld af Esbjerg

NFH er ikke længere ubesejrede i HTH Ligaen.

Onsdag aften løb holdet ind i et voldsomt vestjysk stormvejr, da Team Esbjerg gæstede POWER Arena og vandt en storsejr på 21-31 efter 13-18 ved pausen.

Kampen blev især i begyndelsen spillet i et hæsblæsende tempo, hvor det ene hold knapt nåede at juble over en scoring, før de havde fået et mål imod sig i den anden ende.

Efter mindre end seks og et halvt minut var der allerede scoret 10 gange – fem mål til hver.

Efter 12 minutters spil trak gæsterne en anelse fra, da de bragte sig foran med 7-9, og selvom NFH reducerede føringen til et enkelt mål et par gange, så hjalp det kun lidt. Team Esbjerg havde nemlig ikke de store problemer med at komme til afslutninger og scoringer før pausen, hvor NFH-forsvaret ikke stod nær så stærkt i billedet, som vi har set mange gange tidligere i denne sæson. Da NFH samtidig holdt en syv minutter lang scoringspause fra minut 17 til minut 24, kunne esbjergenserne udbygge deres føring fra et enkelt til fem mål – 10-15.

Situationen blev kun værre for NFH af, at ligatopscorer Johanna Westberg måtte udgå med en ankelskade, da hun tilsyneladende trådte uheldigt ned i en duel med en modstander. Johanna kom ikke tilbage på banen, og det hæmmede NFHs angrebsspil i resten af kampen.

Ved pausen var stillingen 13-18 til de fodrappe og fysisk stærke gæster. NFH kom lidt bedre med i starten af anden halvleg. Forsvaret og keeperne fik lidt bedre fat i Team Esbjergs skytter, og der gik næsten syv minutter, før vestjyderne fik scoret. Da havde NFH fået reduceret til 15-18, men tættere på end tre måls afstand kom de gulblusede ikke.

I de sidste 20 minutter løb Team Esbjerg fra NFH’erne og forvandlede 16-20 til en føring på hele 12 mål, 18-30, før NFH igen fik pyntet lidt på det til slut.

Med sejren overtager Team Esbjerg andenpladsen fra NFH i HTH Ligaen, hvor NFH nu er nummer tre.

Topscorer for NFH blev Angelica Wallén med fire mål.

Kampen blev overværet af hele 1.409 tilskuere – sæsonrekord i POWER Arena.

NFHs næste kamp er på søndag klokken 18 hjemme i POWER Arena i EHF Cuppen mod Iuventa Michalovce fra Slovakiet. NFH vandt det første opgør på udebane med 29-26.

Næste ligakamp er på onsdag, 24. oktober, mod det suveræne tophold fra Odense.

 

Woman Of The Match blev kåret af Søren Lauridsen fra AB LAURIDSEN MASKINER – Tillykke til Angelica Wallén.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen