Nederlag i slaget om Østdanmark

NFH dumpede ned på fjerdepladsen i HTH Ligaen, efter at de gulblusede onsdag aften tabte “Slaget om Østdanmark” med 31-27 til København Håndbold.

NFH har traditionelt altid haft det svært på københavnernes hjemmebane i Frederiksberghallerne, og sådan var det også denne gang.

Kampen blev indledt i et hæsblæsende tempo, og her var hjemmeholdet bedst til at komme ud af starthullerne. Efter godt tre minutter førte de forsvarende mestre med 4-1.

NFH fik dog kæmpet sig tilbage med to mål i træk, men København holdt sig i front med et eller to mål til godt midtvejs i første halvleg, hvor Emelie Westberg udlignede til 9-9.

NFH’erne havde efter en lidt rodet start fået bidt sig fast, selvom holdet aldrig kom foran. Men 9-9 blev til 10-10, 11-11 og 12-12.

Men med to og et halvt minut tilbage af første halvleg trak København igen fra. To mål i træk blev fulgt op af et brændt NFH-straffekast et halvt minut før pausefløjt, og tre sekunder før tid bragte Jenny Alm tilmed København foran med tre mål, 15-12, så det var op ad bakke, da de gulblusede gik til pause.

Bakken blev ikke mindre stejl efter pausen. Tværtimod. NFHs scoringspause fra slutningen af første halvleg fortsatte hele syv minutter ind i anden halvleg, og i den periode scorede København yderligere fem gange til stillingen 20-12.

NFH’erne lavede flere fejl og virkede i perioder en smule rådvilde og frustrerede, og selvom holdet fik reduceret lidt til 20-14, var københavnerne hurtige til at slå tilbage, og et par gange var de endda foran med otte mål – senest ved 27-19 med 10 minutter igen.

Men selvom det bestemt ikke var sæsonens bedste kamp, blev pigerne hele tiden bakket op og pisket fremad af de medrejsende NFH-tilhængere, der gjorde, hvad de kunne for at banke troen på et utroligt comeback ind i spillerne.

Og hen imod afslutningen lykkedes det faktisk at hente lidt af det tabte ind med otte scoringer på 10 minutter, så slutfacit altså blev et firemålsnederlag på 31-27.

Topscorer for NFH blev Anna Lagerquist med syv mål, fulgt af Lærke Nolsøe med fire.

NFH har nu nogle dage til at komme til kræfter, inden Herning-Ikast kommer på besøg til en ny hård fight i POWER Arena på tirsdag, 6. november, klokken 19.30.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen