Mulle-Comeback i Europæisk Sejr

NFH kom søndag eftermiddag et lille skridt nærmere gruppespillet i den europæiske EHF-cup, da de gulblusede besejrede svenske H65 Höör med 27-24 for fuld POWER i Arena Næstved i den første af to kampe i tredje og sidste kvalifikationsrunde. En kamp, hvor Mulle overraskende gjorde comeback.

H65 Höör fører den bedste svenske række i øjeblikket, og holdet fik også i store perioder vist, at de sagtens kunne følge med NFH.

NFH fik en fin start og førte med to-tre mål i det meste af første halvleg – i øvrigt i høj grad takket være et par svenske søstre.

Tvillingesøstrene Johanna og Emelie Westberg delte nemlig NFH-scoringerne imellem sig i de første 18 minutter, før Lærke Nolsøe som den første ikke-Westberg på måltavlen med en kontrascoring. Da var stillingen 8-5.

NFH kom også foran med fire mål, 10-6, da målvogter Cecilie Greve kastede bolden i et tomt svensk mål.

Men i de sidste fire minutter af første halvleg gik NFH i stå angrebsmæssigt, og så blev en føring på 14-11 til NFH vekslet til en lidt overraskende Höör-føring på 14-15 ved pausen.

Heldigvis fik NFH en god start på anden halvleg, og i løbet af et par minutter havde Emelie Westberg udlignet til 16-16.

Derefter fulgtes holdene ad i en periode frem til cirka midtvejs i anden halvleg ved stillingen 20-20.

Og omtrent samtidig skete så det, som de færreste havde ventet at se på denne side af jul. Mulle kom på banen igen – ledsaget af et stort jubelbrøl fra de knapt 2.100 tilskuere – og gjorde dermed comeback i samme hal, som hun brækkede sin tommelfinger for et stykke tid siden. 

Blot få dage efter, at hun havde fået gipsen af, var playmakeren altså højst overraskende på banen igen.

Hun scorede ganske vist ikke og kom ikke i direkte fysisk nærkontakt med modstanderne, men hun var tilbage, og det var som om, at det i sig selv gjorde et eller andet ved begge hold.

Og selvom Mulle ikke skal have æren for det alene, så trak NFH afgørende fra og bragte sig foran med 25-21, inden det hele altså sluttede 27-24 til NFH, som dermed kan tåle at tabe returkampen i Sverige på søndag med to mål og stadig gå videre til gruppespillet.

På en dag, hvor der både var svensk modstand på banen og på tribunerne, var de i høj grad også de svenske spillere hos NFH, som markerede sig som målscorere. Ikke færre end 20 af NFHs 27 mål blev scoret af vores svenske spillere. 

Flest scorede Johanna Westberg med otte fulgt af søster Emelie med seks, Anna Lagerquist med fire og Angelica Wallén med to.

NFHs nyudtagne EM-spiller Lærke Nolsøe markerede sig også med fire mål.

Men med til historien hører også, at målvogter Sakura Hauge spillede sin måske hidtil bedste kamp i NFH-trøjen, da hun afløste Cecilie Greve.

Sakura var især i anden halvleg stopklods for adskillige svenske forsøg og endte med at blive kåret til kampens NFH’er.

NFHs næste opgave er på onsdag hjemme mod Viborg i HTH Ligaen, og derefter venter returkampen mod Höör på søndag.

 

WOMAN OF THE MATCH – NFH:

Mik Bolvig fra Profagroup kårede bedste NFH – Tillykke til #1 , Sakura Hauge.

 

WOMAN OF THE MATCH – H65 Höörs:

Bjørn fra AB Lauridsen Maskiner kårede H65 Höörs, Evelina Källhage

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen