Medrivende sejr sender NFH på slutspilsplads

Nogle sejre føles bare lidt bedre end andre. Sådan en sejr vandt NFH, da holdet onsdag aften besejrede Aarhus United efter et medrivende drama hjemme i LÅNLET Arena med 25-24 efter 12-14 ved pausen.

I starten af anden halvleg var der ellers ikke meget, der tydede på, at de gulblusede skulle have points med fra den vigtige duel om en top 8-placering.

Med 22 minutter tilbage af opgøret førte gæsterne nemlig med fire mål, 14-18, efter en kamp, hvor NFH indtil da i perioder gjorde det godt og i andre perioder lavede for mange fejl. Mod slutningen af første halvleg trak Aarhus United lidt fra og skabte det to-måls forspring, som de også gik til pause med, og som altså blev fordoblet i starten af anden halvleg.

Men så var det som om, at en vis mand tog ved NFH-pigerne. Natasja Clausen havde erstattet Cecilie Greve i målet, og hun bød ind med nogle vigtige redninger, og foran hende blev forsvaret mere kompakt.

Angrebsmæssigt skulle der stadig slides for at komme til afslutninger, men NFH’erne kæmpede forbilledligt, og på syv minutter vendte NFH kampen på hovedet med fire mål i træk til 18-18.

Slutfasen blev både intens, nervepirrende og medrivende. NFH kom foran 21-20 med 10 minutter igen, men så scorede Aarhus United tre gange i træk til 21-23, og pludselig så det hele igen noget sort ud set med NFH-briller.

Cheftræner Jakob Larsen tog timeout med fem minutter tilbage. LÅNLET Arena var på kogepunktet. Isabella Jakobsen reducerede, men aarhusianerne svarede hurtigt igen. 22-24 med fire minutter tilbage.

Dione Housheer reducerede til 23-24, hvorefter Celine Lundbye Kristiansen brændte for gæsterne. Udligning af Lærke Nolsøe, der havde listet sig ind på stregen. 24-24.

Og så – med 13 sekunder tilbage – sendte Dione Housheer bolden i mål til kæmpe jubel for hovedparten af de 1130 tilskuere i LÅNLET Arena.

Men dramaet var ikke slut endnu. Til allersidst fik Aarhus tilkæmpet sig et frikast, mens tiden løb ud. Celine Lundbye Kristiansen fik chancen for at stjæle sejren fra sin tidligere klub, men brændte, og så brød jublen for alvor løs blandt NFH’erne både på banen og på lægterne.

Natasja Clausen stod sin vel nok hidtil bedste kamp for NFH og blev kåret til Woman of the match, mens Anna Lagerquist blev topscorer for NFH med syv mål. Mulle scorede seks gange og Dione Housheer fire.

Med sejren overhaler NFH Aarhus United i tabellen og indtager som nævnt nu ottendepladsen i HTH Ligaen.

Næste kamp er i den europæiske EHF Cup, hvor danske Herning-Ikast  kommer på besøg i Arena Næstved på søndag klokken 15 til det første af to opgør om en plads i gruppespillet efter nytår.

Og med aftenens sejr over Aarhus må det være et NFH-hold der stiller op med masser af selvtillid.

 

Natasja Clausen blev Woman Of The Match – Og blev kåret af Tømrermester Tom Rasmussen midt på banen i LÅNLET Arena efter kampen.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen