Lussing i Paris

Der venter NFH-pigerne lidt af en fransk bjergbestigning, hvis drømmen om at spille videre til gruppespillet i den europæiske klubturnering European League skal indfries.

Søndag eftermiddag tabte de gulblusede den første af to kvalifikationskampe på udebane til franske Paris 92 – med danske Nadia Offendal på holdet – med 28-16 efter 14-7 ved pausen.
Dermed skal NFH altså vinde returkampen på hjemmebane næste søndag med 13 mål for at gå videre.

NFH havde det svært kampen igennem i Paris. Holdet kom hurtigt bagud med 5-1, og efter 13 minutter var stillingen 8-2. Det var især i angrebsspillet, at NFH’erne havde problemer, hvilket de 16 scorede mål vidner om.

Holdet havde svært ved at spille sig igennem det fysisk stærke franske forsvar, og når det lykkedes, stod en dygtig keeper eller træværket ofte i vejen.

To brændte straffekast gjorde heller ikke mulighederne bedre.

NFH kom også bagud med 12-3, og det var svært at se, hvor målene skulle komme fra, efterhånden som første halvleg gik. Men mod slutningen af halvlegen begyndte der alligevel at komme lidt mere facon over det.

NFH’erne fik reduceret franskmændenes føring til 13-7, og selvom hjemmeholdet fik øget til 14-7 ved pausen, var der grund til at håbe på, at man endelig havde fundet nøglen til at åbne det franske forsvar og sætte flere bolde i mål.

Men anden halvleg begyndte desværre med mere fransk dominans og brændte NFH-chancer. 14-7 blev til 20-9, 23-11 og 27-13. NFH’erne blev også ramt af en del udvisninger, og langsomt begyndte modløsheden at snige sig ind.

Det lykkedes dog at få pyntet en lille smule på resultatet til sidst, men der skal en kraftpræstation til for at vende slaget på hjemmebane på søndag.

Det er dog set før i de europæiske turneringer, at et hold har vendt et stort nederlag i den første kamp til en endnu større sejr i returopgøret. Og som vi så i onsdags mod Silkeborg-Voel, så er det ikke slut, før sidste fløjt har lydt.

Topscorere mod Paris 92 blev Lærke Nolsøe med fire mål og Sofie Falder, Amalie Wulff og Johanna Forsberg med hver tre.

Inden returkampen mod franskmændende venter det sidste opgør i Bambusa Kvindeligaen i dette kalenderår på onsdag ude mod Aarhus United.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen