København fik deres DM-revanche

Det var sidste sæsons guld- og sølvvindere, der mødtes, da NFH-pigerne onsdag aften var en tur i Frederiksberghallerne for at møde København Håndbold.

Og det blev desværre sidste sæsons sølvvindere, hjemmeholdet fra København, der trak det længste strå i DM-revanchen i HTH Go Ligaen. 27-24 vandt københavnerne efter 14-13 ved pausen i en kamp, som NFH’erne nok gerne vil lægge bag sig hurtigst muligt.

For i flere perioder havde de gulblusede virkelig svært ved at få tingene til at fungere inde på banen. NFH var aldrig foran i kampen, og bortset fra stillingerne 0-0, 1-1 og 19-19 var København foran hele vejen.
Hjemmeholdet kom klart bedst fra start, og efter 10 minutter var NFH bagud med fem mål, 7-2. Det var især i de sidste tre af de 10 minutter, at København slog hul, for indtil da var stillingen faktisk 1-1.

NFH havde flere gange kampen igennem svært ved at finde hullerne i det københavnske forsvar, og når det endelig lykkedes, stod hjemmeholdets målvogter Johanna Bundsen ofte i vejen.

Men selvom NFH altså fik en skidt start på kampen, så lykkedes det faktisk at få kæmpet sig til en udmærket pausestilling. 7-2 blev til 7-5 og 14-13 efter de første 30 minutter.

København kom dog også bedst ud til anden halvleg, og i løbet af to minutter var 14-13 blevet til 17-14, og så skulle NFH’erne igen kæmpe for at nå op. Det lykkedes faktisk ved stillingen 19-19 efter 40 minutter, og efter 44 minutter var det stadig helt tæt med København blot foran med 22-21. Men så scorede NFH kun en enkelt gang i de efterfølgende 11 minutter, og det udnyttede København til at øge forspringet til fire mål – 26-22 – med fire minutter tilbage.
Til sidst sluttede det altså med en københavnsk sejr på 27-24.

Topscorer for NFH blev Ayaka Ikehara, som blev ved med at bevare modet til at gå mod mål, når hun fik bolden. Den japanske højrefløj scorede seks mål, mens Kristina “Mulle” Kristiansen scorede fire og Lærke Nolsøe tre gange.

Med nederlaget ligger NFH nummer syv i ligaen, tre points efter topholdene. Næste opgave er på søndag i Champions League, hvor det rumænske storhold CSM Bukarest kommer på besøg til en kamp for fuld POWER i Arena Næstved. Rumænerne har masser af verdensstjerner på holdkortet, herunder svenske Nathalie Hagman, der som bekendt var med til at sikre os DM-guldet i sidste sæson.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen