Knusende sikker NFH-sejr i dramatisk kamp

NFH spillede onsdag aften sæsonens vel nok hidtil bedste kamp og hentede den hidtil største sejr, da TTH Holstebro blev blæst ud af Scandlines Arena med et 33-21 nederlag.

NFH’erne spillede forrygende håndbold i langt størsteparten af kampen, og som sejrscifrene antyder, var der masser at glæde sig over i både angreb og forsvar.

De gulblusede fik en flyvende start og kom foran med 3-0 allerede inden, der var spillet tre minutter. Det fik TTHs træner Peter Krautmeyer til at tage en lynhurtig time out. Knapt et halvt minut efter, at spillet var genoptaget, indtraf kampens dramatiske højdepunkt, da NFHs Johanna Westberg ville stoppe en TTH-spiller, der var på vej i gennembrud. Det resulterede i et sammenstød, hvor TTH’eren gik i gulvet.

Sammenstødet så ikke umiddelbart ud til at være voldsommere end mange andre tacklinger på en håndboldbane. Stor var Westbergs overraskelse derfor, da kampens to dommere pludselig præsenterede hende for et direkte rødt kort.

Hvis ikke NFH-pigerne og de godt 1.100 tilskuere i Scandlines Arena var tændte inden da, så blev de det, da det røde kort pludselig blev stukket ud.
Det var som at smide dynamit på et i forvejen tændt bål, og NFH fik i den grad vendt modgangen til noget positivt..

TTH-træneren tog sin anden time out allerede inden, der var gået ni minutter, men lige lidt hjalp det. NFH’erne tromlede hen over de jyske gæster, og via 8-2 blev det 16-7 til NFH ved pausen.

Med til den historie hører, at målvogter Mette Iversen Sahlholdt igen stod helt forrygende i NFH-målet. Da hun blev taget ud efter godt 50 minutters spil, var det med en redningsprocent over 50, og hendes afløser Ditte Vind gjorde det også rigtig fint.

Det var i det hele taget en holdpræstation, der bragte NFH til den knusende sikre sejr. Forsvaret stod godt, og der blev spillet hurtigt og godt i det etablerede angrebsspil, og det gav gang på gang chancer og mål.

NFH skal have ros for at blive ved at holde presset helt frem til sidste fløjt, selvom matchen var afgjort længe inden. Det blev 21-8 og 25-13, inden det hele altså sluttede 33-21 til de gulblusede.

Emelie Westberg tog revanche på sin udviste søsters vegne og blev topscorer med otte mål sammen med Nathalie Hagman, der også scorede otte gange i gensynet med sin tidligere klub.

Louise Kristensen fortsatte de fornemme takter fra EHF Cup-kampen i Stettin og scorede fire gange ligesom Sarah Iversen og “Mulle”.

Storsejren sender NFH op på en foreløbig femteplads i Primo Tours Ligaen, et point foran København Håndbold og TTH. København har dog en kamp til gode.

Næste opgave for NFH-pigerne er på lørdag, hvor der er returkamp mod Pogon Stettin i EHF Cuppen. Den kamp fløjtes i gang klokken 15 i Scandlines Arena, og NFH har et forspring på seks mål fra det første opgør.

Der er stadig ledige billetter.

wom_191016

Efter aftenens kamp blev Woman Of The Match kåret af Frimann – Biler for livet. Naturligt faldt valget på NFH’s keeper #1 – Mette Sahlholdt som stod en fremragende kamp idag.

Kåringen blev foretaget af Ronni Figgé Poulsen fra Frimann Biler…..

Fotograf: Peter Larsen – pl-photo.dk

 

 

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen