Knebent NFH-nederlag i ligapremiere

NFH-pigerne tog torsdag aften hul på den nye sæson i Primo Tours Ligaen med et knebent nederlag på 22-23 hjemme i Scandlines Arena mod vicemestrene fra FC Midtjylland.

Men det er næppe kun det, de 1.017 tilskuere vil huske opgøret for. For kort efter pausen kom NFHs brasilianske højrefløj Mariana Costa desværre måske alvorligt til skade, da hun faldt uheldigt ned efter en tackling af en FC Midtjylland-spiller.

Costa slog sin arm eller albue alvorligt og lå længe stærkt lidende på banen, mens bekymrede holdkammerater og folk fra trænerstaben forsøgte at hjælpe hende. Status på Costas situation sent torsdag aften er, at hun er indlagt på Nykøbing Sygehus, hvor hun har fået noget smertestillende og er lagt til at sove. Det bliver derfor formentlig først fredag, at vi ved mere om, hvor slemt hun er kommet til skade. Men tankerne går naturligvis til hende.

Kampen fik ellers, set med NFH-briller, en fantastisk begyndelse. Angrebsspillet fungerede rigtig godt, og NFH var både foran med 2-0, 5-2 og hele 10-5. Svenske Johanna Westberg, som er en af de nye NFH-spillere, havde en stor del af æren for NFHs optur før pausen, hvor hun blandt andet scorede tre af NFHs fem første mål på langskud. Johanna blev også samlet NFH-topscorer med otte mål.

Men hen imod slutningen af første halvleg begyndte der at komme grus i NFHs angrebsmaskine. FCM blev bedre til at bremse NFH-skytterne, og samtidig dalede tempoet i angrebsspillet lidt. Stille og roligt fik FC Midtjylland kæmpet sig tilbage, og ved pausen var NFHs forspring skrumpet til to mål – 11-9.

Det blev ikke meget bedre efter pausen. Ved stillingen 11-10 til NFH skete Costas uheld, og kort efter fik gæsterne udlignet til 11-11. De fik deres første føring ved 12-13, og det blev også 13-16 i en periode, hvor NFH’erne virkede rystede. De gulblusede fik dog hevet sig selv op ved hårrødderne, og da målvogter Ditte Vind, som mod slutningen af halvlegen erstattede Mette Iversen Sahlholdt, kom ind og leverede flere store redninger, blev troen og håbet for alvor tændt igen både på banen og blandt tilskuerne, og lige pludselig var NFH tilbage i front, da ”Mulle” sendte bolden i mål til 21-20.

Desværre formåede NFH’erne ikke at holde fast i slutfasen, og derfor endte det ligesom sidst, FC Midtjylland var på besøg i Scandlines Arena – med en kneben et-måls sejr til gæsterne.

NFH spiller allerede igen på søndag, hvor det gælder EHF Cup-returopgøret mod svenske Lugi Lund i Scandlines Arena. NFH har et forspring på to mål fra det første opgør i Sverige.

Giv pigerne, og ikke mindst Mariana Costa et like.

Op at stå for NFH!

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen