Knebent nederlag i ungarsk heksekedel

NFH gjorde lørdag aften comeback i gruppespils-sammenhæng på den europæiske håndboldscene, da holdet mødte Debrechen fra Ungarn på udebane i EHF European League.
Det endte desværre med et knebent og ærgerligt nederlag på 28-27 efter en føring på 10-11 til NFH ved pausen i en ungarsk heksekedel med masser af særdeles passionerede Debrechen-tilhængere og en god håndfuld medrejsende NFH-supportere på lægterne.
Kampen begyndte skidt for NFH, der til at begynde med havde det svært i begge ender af banen og hurtigt kom bagud med 5-1. Det var tydeligt, at pigerne lige skulle vænne sig til atmosfæren og det tryk, modstanderne kom med.
Men langsomt fik forsvaret bedre og bedre fat, og Cecilie Greve, som var startet på bænken, erstattede Annika Friedheim i målet, og bød hurtigt ind med et par redninger.
I den modsatte ende lykkedes det også NFH’erne at få gang i målscoringen, og da Charlotte Mikkelsen efter 13 minutter udlignede til 6-6, var NFH helt med i kampen igen.
De gulblusede fortsatte de flotte takter, og efter 21 minutter kunne Alberte Kielstrup bringe NFH foran med tre mål, 7-10. På 14 minutter havde NFH vendt kampen fra at være bagud med fire til at være foran med tre mål.
Men hjemmeholdet havde ikke mistet modet, og frem mod pausen fik de reduceret NFHs føring til et enkelt mål, 10-11.
Anden halvleg blev en tæt affære. NFH bevarede et forspring på et til to mål til godt midtvejs i halvlegen. Så scorede Debrechen tre mål i træk og bragte sig foran med 23-21.
To energimål fra Amalie Wulff bragte dog NFH tilbage på uafgjort 23-23 med otte minutter tilbage.
Desværre lykkedes det ikke NFH at holde fast i den intense slutfase, og da Debrechen efterfølgende scorede fire gange i træk og bragte sig foran med 27-23 med fire et halvt minut tilbage på uret, så det mere end svært ud for NFH’erne.
Pigerne blev dog ved at kæmpe til sidste sekund, og det lykkedes faktisk at slutte af med tre NFH-scoringer i træk til slutresultatet 28-27.
Men selvom NFH’erne kæmpede flot og langt hen ad vejen leverede en rigtig god præstation på en vanskelig udebane, så var det i sidste ende akkurat ikke nok til at tage point med hjem.
Topscorere for NFH blev Mia Svele med seks mål og Elma Halilcevic og Marie-Helene Sajka med fem scoringer hver.
NFH spiller igen allerede på onsdag, hvor Skanderborg kommer på besøg i Spar Nord Arena til et opgør i Kvindeligaen.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen