Kæmpe forløsning: Sejr i sidste sekund!

En håndboldkamp varer 60 minutter, og det vigtigste tidspunkt at være foran på, er når haluret runder de 60 minutter.

Det formåede NFH-pigerne akkurat onsdag aften, da højrefløjen Sofie Olsen med ét sekund tilbage scorede sejrsmålet til 28-27 mod Silkeborg-Voel, og jubelbrølet fra publikum og NFH’erne selv fik næsten taget til at lette i LÅNLET Arena.

Dermed fik opgøret i Bambusa Kvindeligaen en set med NFH-øjne nærmest eventyrlig afslutning.

NFH fik en skidt start på kampen og var længe bagud. Til sidst fik pigerne dog kæmpet sig tilbage, og med godt 40 sekunder tilbage var NFH foran med 27-26 og i boldbesiddelse. Desværre brændte Dione Housheer sit skudforsøg, og så kunne Annika Jakobsen udligne for gæsterne med lidt over 10 sekunder igen.

Men NFH’erne fik hurtigt givet bolden op, og den havnede i hænderne på Amalie Wulff, som satte sine i forvejen hurtige fødder op i sjette gear og fandt Sofie Olsen, der var søgt ind på stregen og var fri. Og i absolut sidste sekund kastede højrefløjen sig som en garvet stregspiller frem og hamrede bolden i mål. Og så var der gul-blå jubelbunke nede i det ene hjørne!

NFH fik ellers ikke den bedste start på kampen. Fejl og brændte chancer prægede de første godt 20 minutter, og cheftræner Jakob Larsen ledte efter løsninger, der kunne bringe noget stabilitet og flow ind i spillet i begge ender af banen. Det lykkedes til en vis grad, da man gik over og spillede syv mod seks, og så lykkedes det endelig NFH at få halet ind på Silkeborg-Voels føring, som blev reduceret fra 8-12 til 12-14 og pausestillingen 14-16.

Anden halvleg startede også med, at NFH hang to-tre mål efter gæsterne. Men langsomt kom de gulblusede tættere og tættere på, og midtvejs var der endelig kontakt ved stillingen 22-22.

Resten af kampen blev et intenst drama med skiftende et-målsføringer, men til allersidst var det altså NFH, som trak det længste strå og dermed fortsætter rækken af kampe uden pointtab.

Det var ikke den kønneste kamp, holdet har spillet i denne sæson, men det var absolut en af de mest spændende og mindeværdige, ikke mindst på grund af den eventyrlige afslutning.

I forbindelse med kampen blev anfører Lærke Nolsøe hædret med prisen som månedens spiller i Bambusa Kvindeligaen, og en række af NFHs frivillige og trænere blev ligeledes hædret for deres store arbejde for klubben. Stort tillykke til alle!

Topscorere for NFH blev Dione Housheer med otte mål og Mulle med fem.

Med sejren cementerer NFH femtepladsen i ligaen, et point efter København Håndbold.

NFHs næste opgave er på søndag, hvor det gælder det første af to opgør mod franske Paris 92 på udebane i EHF European League.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen