Kæmpe-comeback sikrer NFH sejr

Masser af fight, over 70 mål, skidt, skidt start, et helt fantastisk comeback – og til sidst en sejr og to points. De 926 tilskuere i POWER Arena fik masser af underholdning for pengene, da NFH onsdag aften besejrede Randers HK med 36-35 efter 15-21 ved pausen i et hæsblæsende opgør i HTH Go Ligaen.

Kampen begyndte meget lige. og efter 10 minutter var stillingen 6-6. Men så fulgte en rædselsfuld periode for NFH’erne med for mange fejl, og man begyndte så småt at få fornemmelsen af et deja vu fra den forrige kamp på udebane mod Silkeborg-Voel, hvor første halvleg heller ikke var noget at råbe særligt højt hurra for.

NFH scorede blot en enkelt gang i halvlegens midterste 10 minutter, og det udnyttede Randers HK til at bringe sig foran med 7-14. Og det skulle blive værre endnu. Med godt to minutter tilbage af halvlegen var NFH bagud med otte mål, 12-20, men takket være en god afslutning lykkedes det at reducere Randers-føringen lidt til pausestillingen 15-21.

NFHs guldtræner fra sidste sæson, Niels Agesen, må derfor have været ganske tilfreds, da han gik til pause med sit Randers-hold.
I NFHs omklædningsrum var der formentlig mere at snakke om, og noget af det, cheftræner Jakob Larsen sagde til sine spillere, var, at de skulle slippe tøjlerne og lade være med at kigge så meget op på måltavlen.

Der gik cirka 10 minutter af anden halvleg, før det for alvor gav effekt. Randers fastholdt seks-målsføringen, til der var spillet 41 minutter og stillingen var 20-26, men så gik NFH’erne ellers i gang med et af de største comebacks, der er set længe til en ligakamp i POWER Arena.
Syv mod seks-spillet, som ikke var nogen stor succes mod Silkeborg-Voel, fungerede langt bedre mod Randers, og efterhånden begyndte forsvaret også at få fat, hvilket gav nogle muligheder for at løbe kontra. Og i løbet af syv minutter var kampen vendt næsten helt på hovedet, da NFH reducerede til 27-28.

De 926 tilskuere bar NFH’erne fremad i slutfasen, og selvom Randers fik skabt lidt luft igen med en føring på 28-31, så var det en stakket frist, for NFH-toget var for alvor kommet op i fart, og hen mod slutningen kom det for alvor buldrende, og pludselig var 28-31 forvandlet til en føring på 33-31.
Randers hang dog på helt frem til sidste sekund, men det lykkedes dem ikke at score på det sidste angreb, og så kunne en flok jublende NFH-spillere danse sejrsdans til publikums jubel med cifrene 36-35 på måltavlen.

Lærke Nolsøe scorede otte gange og blev både topscorer og kåret til kampens NFH-spiller, mens Ayaka Ikehara på den modsatte fløj scorede seks gange. Samme måltal nåede Johanna Westberg – heraf var fire på straffe.
Celine Lundbye Kristiansen spillede også, især i anden halvleg, stort og scorede seks mål – heraf flere på gennembrud, hvor hun solgte sig selv dyrt og havde succes med det.

Kampen giver udover de to points også NFH’erne et mentalt rygstød forud for den vigtige Champions League kamp mod russiske Rostov Don, som spilles for fuld POWER i Arena Næstved på søndag.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen