Intens slutspilsuge begynder mod fynske favoritter

Efter to en halv uges kamppause på grund af landsholdssamlinger tager NFH-pigerne lørdag fat på en intens uge, som afgør, om holdet bagefter skal spille DM-semifinaler i Bambusa Kvindeligaen eller kan bruge maj måned på at forberede sig til pokalturneringens Final 4-stævne i starten af juni.

Tre kampe – den sidste halvdel af slutspillet – skal afvikles, inden næste weekend er gået, og det hele begynder lørdag eftermiddag hjemme i LÅNLET Arena mod Odense. Fynboerne gik ind til slutspillet med to points og som favoritter til at tage den ene af puljens to semifinalepladser.

Men i de første tre slutspilskampe er det blot blevet til et enkelt point. De er derfor under hårdt pres før dagens opgør mod NFH, der som bekendt har hentet tre points i første halvdel af slutspillet og derfor er pointmæssigt lige med Odense.

Og selvom NFH, hvis vi lige ser bort fra svipseren i Aarhus, har været godt kørende de seneste par måneder, så mener cheftræner Jakob Larsen, at favoritværdigheden ligger hos gæsterne.

– Det bliver en svær opgave. Der hviler et kæmpe forventningspres på Odense. Med de resultater og det spil, de har vist tidligere, skal de på papiret kunne vinde over os, siger Jakob Larsen, der forventer, at Odense har de tre tidligere NFH’ere Rikke Iversen, Althea Reinhardt og Ayaka Ikehara med igen efter skader.

Cheftræneren ser det dog ikke som noget negativt for NFH, at Odense er favoritter.

– Vi kan godt lide at komme fra baghjul, og vi har alt at vinde, så vi skal nok byde dem op til dans. Vi vil gøre, hvad vi kan for at stresse dem og ramme dem på nogle fejl. Og vi går ikke fra kampen uden at have prøvet alt for at vinde, fastslår han.

NFH må efter alt at dømme desværre undvære Johanna Westberg, som er ude på grund af en positiv coronatest.

– Det gør selvfølgelig opgaven sværere i og med, at vi kommer til at mangle hendes skudkraft, men vi har tidligere prøvet at spille mange kampe uden Johanna, mens hun var ude på grund af graviditet og fødsel.

– Det giver os også nogle muligheder for at spille på en lidt anden måde og giver andre på holdet mulighed for at markere sig i offensiven, siger Jakob Larsen.

Der er kampstart lørdag klokken 16.10, og kampen sendes direkte på TV2 og i Radio SydhavsØerne.

KÆRE DANMARKS BEDSTE PUBLIKUM! ER I KLAR TIL AT GIVE PIGERNE MAKSIMAL STØTTE HJEMME FRA STUERNE? SELVFØLGELIG ER I DET! VI GØR DET HER SAMMEN!
OP AT STÅ I SOFAEN FOR NFH!

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen