Historisk storsejr over Sønderjyske

NFH-pigerne kom efter dukkerten i Esbjerg tilbage på sejrssporet søndag aften, da bundholdet Sønderjyske blev kørt over med hele 41-25 for øjnene af 1319 tilskuere i Scandlines Arena. Resultatet er i sig selv imponerende, men der er samtidig tale om flere klubrekorder for NFH i ligaregi. Holdet har nemlig aldrig tidligere scoret så mange mål i samme kamp og heller ikke tidligere vundet så stort i en kamp i ligaen.

Det var ikke overraskende de to landsholdsprofiler Kristina “Mulle” Kristiansen og Mette Gravholt, der førte an i løjerne. 10 mål scorede de hver i opgøret, hvor NFH aldrig var bagud, og hvor gæsterne kun var på uafgjort ved stillingen 0-0 og 1-1. Sønderjyderne skal dog have ros for at blive ved med at kæmpe kampen igennem, og især i de første 10-12 minutter var de godt med og holdt NFHs forspring nede på et til to mål.

Men så begyndte klasseforskellen på de to hold at blive synlig. 7-5 blev til 12-7 og 20-11, inden de to hold gik til pause med stillingen 22-12 til NFH. Som cifrene antyder kørte angrebsspillet rigtig fint, og forsvarsmæssigt havde spillerne også en bedre dag på kontoret end mod Esbjerg. Samtidig leverede Bárbara “Babi” Arenhart en rigtig flot præstation i målet med mange gode redninger. “Babi” blev da også efter kampen kåret til “Woman of the match”.
Hun blev i øvrigt afløst efter pausen af Mette Iversen Sahlholdt, som også stod en stor kamp.

Anden halvleg begyndte som første sluttede. NFH trykkede gaspedalen i bund, og i løbet af fem minutter var føringen udbygget til 27-12, og hvis ikke kampen var afgjort inden, blev den det for alvor der.
Så gik der lidt “målbytteri” i den i en periode, hvor de to hold skiftedes lidt til at score, men til sidst strammede NFH’erne sig lige lidt ekstra an igen og gik fra 34-20 til slutresultatet 41-25.

Med sejren rykker NFH op på fjerdepladsen i Boxer Dameligaen med otte points. Kun Team Esbjerg, FC Midtjylland og Randers ligger efter syv runder i sæsonen foran NFH.

Kampen vil dog ikke kun blive husket for glæde og smil. Det var nemlig også aftenen, hvor NFH-tilhængerne måtte tage afsked med den smilende kriger – vores brasilianske stregspiller Elaine Gomes, som har haft det rigtigt svært med det danske sprog og dermed med at blive integreret i Danmark og NFH. Samtidig har hun været en del plaget af skader, og hun traf derfor den meget svære beslutning at bede om at blive løst fra sin kontrakt, hvilket NFH har efterkommet.
En meget bevæget Elaine Gomes blev helt fortjent hyldet for sin indsats i den gule NFH-trøje. Hun rejser nu tilbage til Brasilien, og vi ønsker hende al mulig held og lykke fremover.

Næste opgave for NFH’erne er allerede på torsdag, hvor HC Odense kommer på besøg i Scandlines Arena klokken 19.30.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen