Historisk NFH-sejr i topbrag

Det lignede længe en sikker sejr til NFH, da HTH Ligaens tophold fredag aften var på besøg hos rækkens nummer tre Silkeborg-Voel.

Men det endte med at blive helt spændende, og takket være en redning fra Cecilie Greve få sekunder før tid, kunne NFH juble over en sejr på 26-27 efter en pauseføring på 8-14.

De gulblusede kom fantastisk fra land i første halvleg mod holdet, som de indtil denne kamp aldrig havde besejret på udebane i ligasammenhæng.

Godt bakket op af ikke mindre end to busfuldefans som havde taget turen til Silkeborg for at støtte pigerne.

Kampen var ganske vist til at begynde med meget lige, men midtvejs i første halvleg trykkede NFH sømmet i bund i fem-seks minutter, hvor der blev lukket af foran eget mål og scoret flittigt i den anden ende, og så gik NFH fra et spinkelt forspring på 5-6 til en sikker føring på 5-11.

Det forspring holdt frem til pausen, hvor stillingen var 8-14, men NFH kunne have ført endnu mere, hvis ikke det havde været for en stærk Stine Bonde i hjemmeholdets mål.

Efter pausen vendte spændingen langsomt tilbage i opgøret. Silkeborg-Voel fik reduceret NFHs føring til tre-fire mål, og der lå kampen længe og balancerede. Men med godt 10 minutter tilbage reducerede Susan Bæk Andersen for Silkeborg til 19-21. Og halvandet minut senere var hun der igen: 21-22.

Et par vigtige scoringer af Johanna Westberg og Angelica Wallén bragte NFH lidt mere i kontrol igen med en 21-24 føring.

Men hjemmeholdet havde for alvor fået færten af et stort comeback og kæmpede videre. NFHs føring blev igen reduceret til et mål, og til allersidst havde Silkeborg-Voel så chancen for at nappe det ene point, da de med få sekunder igen var i angreb ved stillingen 26-27.

Men her ramte midtjyderne muren i skikkelse af Cecilie Greve, som hev en super vigtig redning ud af ærmet på Susan Müllers afslutning og sikrede NFH en fortjent sejr.

Dermed ligger vi fortsat nummer et i landets bedste håndboldrække efter fem sejre i ligeså mange kampe.

Topscorere for NFH blev Johanna Westberg med seks mål og Mulle, Lærke Nolsøe og Anna Lagerquist med fem scoringer hver.

Næste opgave for NFH-pigerne er allerede på mandag, hvor vi møder Herning-Ikast (tidl. FC Midtjylland) på udebane i kvartfinalen i pokalturneringen Santander Cup. Har man ikke sikret sig billet til kampen i Ikast, kan det stadig nås, og ellers kan man også se den direkte på TV2 Sport.

Næste ligakamp er på torsdag for fuld POWER hjemme i Arena Næstved mod TTH Holstebro.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen