Hårdtkæmpende NFH-piger gik døde til sidst

I rundt regnet tre kvarter var det  skadesplagede NFH-mandskab på vej mod en flot tilkæmpet sejr i mandagens opgør mod Viborg HK i LÅNLET Arena.

Men i sidste ende var det de grønblusede gæster, der havde flest kræfter, og så endte de tidligere mangedobbelte danske mestre med at vinde kampen i HTH Ligaen med 21-26 efter 14-12 til NFH ved pausen.

NFH måtte igen undvære Johanna Westberg, Ayaka Ikehara, Angelica Wallén, Matilde Nielsen og Emelie Westberg, som af forskellige årsager, primært skader, fortsat sidder ude.

Trods det gik det faktisk ganske fint i første halvleg, som var præget af masser af tempo og fysik i begge ender af banen.

De to hold skiftedes til at føre i de første 20 minutter.

Men frem mod pausen fik NFH slået et lille hul, da 7-8 blev til 11-8. Viborg kom dog tilbage med tre mål i streg til 11-11, men NFH’erne lod sig ikke slå ud og fik genetableret forspringet, så stillingen ved pausen var 14-12.

NFH fik også en flot start på anden halvleg med to mål i træk til en føring på 16-12, og der var kampen tæt ved at knække til NFHs fordel.

Men så var det som om, at kræfterne langsomt begyndte at sive ud af den decimerede NFH-trup, hvor der blev trukket store veksler på flere af spillerne.

Viborg fik reduceret til 16-15, men pigerne nægtede stadig at overgive sig, og godt bakket op af langt hovedparten af de godt 900 tilskuere lykkedes det at holde spændingen ved lige helt frem til kampens sidste minutter.

Med godt seks minutter tilbage var Viborg således kun foran med et enkelt mål, 19-20, men så var det desværre også slut med NFH’ernes kræfter.

Det hjalp heller ikke hverken på kræfterne eller moralen, at Sofie Olsen i slutfasen måtte udgå med en ankelskade, og vi krydser fingre for, at Sofie snart er klar igen.

Dermed endte viborgensernes sejr med at blive lidt større end kampforløbet viste indtil de sidste minutter. Men om ikke andet skal NFH’erne roses for at kæmpe med alt, hvad de havde, så længe kræfterne rakte.

Nu er der nogle dage til at komme til hægterne, inden turen går til Randers på fredag.

Topscorere mod Viborg blev Dione Housheer med syv mål og Isabella Fazekas Jacobsen med fire.

WOMAN OF THE MATCH blev kåret efter kampen af Kylling & Kylling fra NK Byggeservice – En flot kamp af NFH’s keeper, Cecilie Greve.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen