Forrygende sejr over Esbjerg

NFH leverede onsdag aften endnu en absolut toppræstation ovenpå lørdagens pragtpræstation i EHF European League mod Viborg. Det skete, da de forsvarende vicemestre fra Team Esbjerg blev sendt hjem fra Spar Nord Arena med et nederlag på 32-27 efter en NFH -føring på 19-17 ved pausen.

Dermed lykkedes det endelig for NFH at besejre et af de øvrige tophold i Kvindeligaen, og sejren kom i hus efter godt spil i både angreb og forsvar og masser af fight – og ikke mindst en fantastisk opbakning kampen igennem fra både supportere og resten af de 1.258 tilskuere i en tætpakket hal. Det skabte en intens kulisse, som gav NFH’erne den ekstra energi inde på banen, der skulle til.

Kampen begyndte meget lige, og efter fem et halvt minut var stillingen 3-3. Men i de følgende små otte minutter lykkedes det kun de vestjyske gæster at score én gang, og det udnyttede NFH effektivt til at bringe sig foran med 9-4.

Team Esbjerg kom bedre med i det sidste kvarters tid af første halvleg, så ved pausen var NFHs føring skrumpet til et par mål, 19-17.

NFH fik ikke nogen god start på anden halvleg. Det flotte angrebsspil blev mere eller mindre neutraliseret af Team Esbjergs forsvar og målvogter Amalie Milling til at begynde med. I de første otte minutter scorede de gulblusede kun en enkelt gang, og det udnyttede gæsterne til at bringe sig foran med 20-21.

Men NFH’erne mistede aldrig modet og troen på egne evner, og de følgende godt 10 minutter var kampen helt lige.
Med 10 minutter tilbage førte NFH med et enkelt mål, 25-24, men så fulgte endnu en længere periode med kun én scoring fra Team Esbjerg, og i de følgende syv et halvt minut blev kampen afgjort, da NFH øgede forspringet til 31-25 og dermed afgjorde kampen.

En kæmpe indsats i forsvaret, et par vigtige redninger af Cecilie Greve, flot angrebsspil og massiv støtte fra hjemmepublikummet var medvirkende til, at NFH slog det afgørende hul, som i sidste ende sikrede sejren på 32-27.

Topscorere for NFH blev Marie-Helene Sajka med ikke færre end 11 mål og Elma Halilcevic med seks fuldtræffere.
Med sejren rykker NFH op på tredjepladsen i Kvindeligaen, en plads foran netop Team Esbjerg. De to hold har dog lige mange point.

Næste opgave for NFH bliver på lørdag, hvor der venter en returkamp i EHF European League ude mod Viborg.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen