Flot sejr sender NFH tættere på femtepladsen

NFH er med to runder tilbage sikre på minimum at slutte på sjettepladsen i Bambusa Kvindeligaens grundspil, og i teorien kan holdet fortsat nå at overtage Herning-Ikasts aktuelle fjerdeplads i sidste spillerunde.

Mandag aftens møde mellem netop de to hold i LÅNLET Arena endte nemlig med en klar og flot tilkæmpet sejr til NFH på 30-25 efter 13-12 ved pausen.

Gæsterne kunne ellers med en sejr have sikret sig fjerdepladsen definitivt, men det satte NFH en kæp i hjulet for efter en kamp, hvor der var masser af gode aktioner fra de gul-blå i både forsvaret og angrebet.

NFH fik ellers en skidt start på kampen og kom bagud med 0-3. Godt tre et halvt minut skulle der gå, før Sofie Flader fik bragt hjemmeholdet på tavlen.

Et par Herning-Ikast-afslutninger på træværket og en redning af Louise Egestorp var dog med til at bringe NFH tilbage i kampen med udligning til 3-3.

Resten af første halvleg var meget lige, men NFH fik mod slutningen tilkæmpet sig en lille overhånd og kunne gå til pause foran med 13-12.

Starten på anden halvleg mindede om starten på første. Gæsterne kom bedst i gang, og selvom NFH fik bragt sig foran med 14-12, så fik Herning-Ikast fat.

NFH brændte chancer, lavede et par fejl og fik Lærke Nolsøe udvist i to minutter. 15-13 blev til 15-17, og man kunne måske begynde at få lidt bange anelser for resten af kampen på NFHs vegne.

Det var der dog ingen grund til. For så tog forsvaret og målvogter Louise Egestorp for alvor fat, og i ni minutter lykkedes det at holde midtjyderne fra at score. Den periode vandt NFH med 7-0 og gik fra 16-18 til 23-18, og det afgjorde reelt kampen.

Herning-Ikast kom ganske vist tættere på ved 24-22 og 25-23, men NFH’erne holdt hovederne kolde i slutfasen, og tre mål i træk til 28-23 lukkede kampen endegyldigt med godt tre minutter tilbage.

30-25-sejren sender altså NFH op á points med København Håndbold, der indtager femtepladsen, før de sidste to runder. Kan NFH’erne hente et enkelt point mere end københavnerne i de kampe, er femtepladsen i hus.

For at blive nummer fire og tage et point med over i slutspillet, skal NFH både passere København og hente tre points mere end Herning-Ikast i de sidste to runder, hvilket alt andet lige ser noget sværere ud.

Topscorere for NFH i dagens kamp blev Johanna Westberg med otte mål, mens Mulle og Amalie Wulff scorede henholdsvis fem og fire gange.

NFHs næste kamp er allerede på torsdag ude mod Silkeborg-Voel.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen