Flot NFH-sejr i Ligapremieren i Esbjerg

NFH fik en fantastisk start på den nye sæson i HTH Go Ligaen.

På den svære udebane i Blue Water Dokken i Esbjerg blev Team Esbjerg besejret med 26-24 efter 14-11 til NFH ved pausen.

Kampen bød et overraskende og tidligt comeback til den hollandske Team Esbjerg-stjerne og næsten nybagte mor Estevana Polman, mens NFH desværre måtte undvære Anna Lagerquist, der er ramt af kyssesyge.

Men ingen af delene fik afgørende indflydelse på kampens udfald. NFH stod igen godt i forsvaret, hvor der især i første halvleg blev lukket godt af. NFH var i kontrol stort set fra start til slut, og via 2-4 og 6-9 skabte de gulblusede relativt tidligt et pænt forspring.
Det var ikke til at se, at NFH for bare få uger siden tabte en træningskamp til samme Esbjerg-mandskab med 11 mål. Sarah Iversen gik især i første halveg forrest i nærkampene i både forsvar og angreb, hvor hun sloges som en løvinde og skabte plads til sine medspillere.

At der blev gået til stålet, blev tydeligt illustreret, da Celine Lundbye Kristiansen i anden halvleg i en angrebssituation blev sendt i gulvet af en kæberasler fra en Esbjergs-spiller. Dommerne nøjedes med at tildele Esbjerg-spilleren en to-minutters udvisning, og Celine kom heldigvis på banen igen.

Efter pausen blev det lidt mere spændende, da Team Esbjerg fik minimeret NFHs forspring til bare et enkelt mål. Men de forsvarende mestre gik aldrig i panik og spillede med ro og fint overblik i de afgørende situationer, og til sidst måtte hjemmeholdet slippe, da NFH gik fra 23-22 til 25-22, inden det hele altså sluttede med en sejr på 26-24 til NFH.

Stor ros til hele holdet for at stå godt i forsvaret, for at kæmpe og aldrig gå i panik eller miste modet. Det lover godt før den næste kamp, som er sæsonpremiere på hjemmebane i Power Arena, hvor Odense Håndbolds perlerække af landsholdsspillere kommer på besøg.

Topscorere for NFH blev Mulle med ni mål og Ayaka Ikehara, der var meget træfsikker fra højrefløjen med fire scoringer, men det er også værd at fremhæve, at hele ni forskellige NFH’ere kom på scoringstavlen.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen