Fantastisk holdpræstation gav sejr over Viborg

Så lykkedes det endelig for NFH-pigerne at besejre et af top-fire holdene i Bambusa Kvindeligaen.

I en fantastisk kulisse foran knapt 900 medlevende tilskuere hjemme i LÅNLET Arena vandt NFH med 29-25 over Viborg HK efter 15-14 ved pausen.
Det var Viborgs andet nederlag i træk i Nykøbing, idet NFH også trak det længste strå i hjemmekampen i sidste sæsons slutspil.

Kampen blev indledt i et hæsblæsende tempo fra begge holds side, og i begyndelsen fik ingen af de to holds forsvar eller målvogtere fat i ret meget.

Inden der var spillet tre minutter havde begge hold scoret tre gange hver. Men så løb NFH ind i en periode med lidt for mange fejl og brændte chancer, og pludselig førte gæsterne med 4-8 efter godt syv minutters spil.
Alle NFHs fire første mål blev i øvrigt sat ind af Celine Lundbye, der var flyvende i opgørets begyndelse.

Viborg var uden Line Haugsted, og det betød, at gæsterne kom med knapt så meget tryk i kontrafasen, og langsomt fik NFH lidt bedre fat igen. Efter 16 minutters spil var Viborgs forspring næsten hentet, da Charlotte Mikkelsen, som spillede en god kamp på højre fløj, reducerede til 8-9.

Viborg var dog kommet til Falster for at vinde, og gæsterne fik med to mål i træk atter skabt lidt afstand – 8-11 efter knapt 20 minutter.
Men NFH havde fået færten af noget stort. Forsvaret fik bedre og bedre fat, og i målet stod Cecilie Greve igen og igen i vejen for Viborg-skytternes forsøg, og med seks et halvt minut tilbage af første halvleg udlignede genkomne Mia Svele til 12-12.
Kort før pausen bragte hun tilmed NFH foran med 14-13, og et-måls føringen holdt halvlegen ud, da Mulle med tre sekunder tilbage scorede til 15-14, hvorefter de gulblusede kunne gå i omklædningsrummet opildnet af publikums jubel og kampråb.

NFH fik en super start på anden halvleg og skabte med tre scoringer i træk et forspring, som Viborg aldrig fik hentet igen.

Forsvaret stod godt halvlegen igennem og arbejdede stenhårdt, og det gav optimale arbejdsbetingelser for Cecilie Greve i målet, som stod en fantastisk kamp og blev noteret for ikke færre end 20 redninger, heraf to på straffe.

Viborg havde svært ved at score i anden halvleg, og langsomt voksede NFHs føring til 23-18 og 26-20. NFH spillede i lange perioder syv mod seks i angrebsspillet, og det skabte masser af chancer og mål, og dermed undgik man også at få ørerne i Viborgs kontramaskine.

I de sidste minutter var det blot et spørgsmål om sejrens størelse, og med de to kærkomne points konsoliderer NFH sjettepladsen i rækken, med femtepladsen indenfor rækkevidde.

Topscorere mod Viborg blev Charlotte Mikkelsen med seks mål fulgt af Elma Halilcevic, Nikita van der Vliet og Celine Lundbye, der scorede fire gange hver.

Lærke Nolsøe var for første gang tilbage på sin gamle hjemmebane og scorede tre gange for Viborg.

NFHs næste kamp er allerede på søndag klokken 18, hvor Aarhus United kommer på besøg i LÅNLET Arena.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen