Fantastisk forsvar lagde grunden til sejr over Herning-Ikast

Så lykkedes det endelig NFH at få ram på et af de hold, der ligger over os i tabellen i HTH Ligaen! Og ikke et hvilket som helst hold.

Det var nemlig sidste sæsons sølvvindere og de næsten nykårede pokalmestre fra Herning-Ikast, som blev sendt hjem fra LÅNLET Arena onsdag aften med et nederlag på 24-22 efter en pauseføring til NFH på 15-14.

NFH spillede forsvarsmæssigt den vel nok bedste kamp hidtil i denne sæson. Masser af bevægelse, masser af tacklinger og gode opbakninger kombineret med en god højde var med til at slå Herning-Ikasts angrebsspil i stykker i lange perioder, hvor midtjyderne ledte og ledte efter åbninger i NFHs defensiv.

Og når det lykkedes, stod Cecilie Greve ofte i vejen inde i målet. Især i kampens afgørende fase fik Greve hevet vigtige redninger ud af ærmet.

NFH kom godt fra start, og de gulblusede var foran i hele første halvleg. Midtvejs i halvlegen var det endda dobbelt op, 10-5. Det var udover et stærkt forsvar også et godt og målsøgende angrebsspil, der gjorde det svært for gæsterne og skabte den store føring.

Frem mod pausen fik Herning-Ikast dog kæmpet sig tilbage fra 15-11 til 15-14.

Anden halvleg blev både tæt, intens og afvekslende.
NFH måtte for første og eneste gang afgive føringen i løbet af de første 10 minutter, hvor HIH med tre mål i træk gik fra 17-16 til 17-19.

Så kunne nogle af de 1200 tilskuere i LÅNLET Arena måske frygte, at gæsterne alligevel ville løbe med sejren. Men NFH’erne gav ikke op. Der blev kæmpet intenst om stort set hver eneste bold, og med fire mål i træk, vendte de atter kampen til NFHs fordel: 21-19 med et kvarter igen.

Det var i den periode, at både forsvaret og målvogter Cecilie Greve for alvor tog fra igen, og NFH nåede endda også foran med tre mål i slutfasen, 23-20.

Spændingen blev dog bevaret helt frem til få sekunder før tid, da Ayaka Ikehara brød igennem HIHs helbanepres og scorede det sidste mål til 24-22.

Få sekunder senere blev kampen fløjtet af, og NFH’erne faldt hinanden om halsen i vild jubel for øjnene af et fantastisk publikum.

Samtlige markspillere, der kom på banen – med undtagelse af Matilde Nielsen – kom også på scoringstavlen, men topscorere blev Johanna Westberg med seks mål og Mulle med fem.

Sejren ændrer ikke på stillingen, hvor NFH fortsat er nummer ni, men nu á point med Randers, som dog har spillet en kamp færre end NFH.

Næste kamp for NFH er på mandag på udebane mod Silkeborg-Voel.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen