Et stort skridt nærmere europæisk gruppespil

NFH spillede lørdag eftermiddag sæsonens hidtil bedste kamp og tog et stort skridt mod gruppespillet i EHF European League, da Viborg blev besejret med hele 34-21 i det første af to opgør i den sidste kvalifikationsrunde hjemme i Spar Nord Arena.
Gæsterne kom ellers til Falster med en dugfrisk ligasejr over topholdet Ikast, men viborgenserne nåede aldrig op på samme niveau mod et toptændt NFH-hold, der stod godt i forsvaret og spillede noget af det bedste angrebsspil længe.
Franske Marie-Helene Sajka spillede sin hidtil bedste kamp i NFH-trøjen og bombede mål ind på samlebånd både på straffe og fra distancen. Sajka scorede ni gange på 11 forsøg.
Og på den modsatte backposition spillede svenske Tyra Axnér også en god kamp og scorede fem gange – samme antal som norske Mia Svele, der også spillede sin bedste kamp længe. Og ude på venstre fløj var EM-sølvvinder Elma Halilcevic også flyvende med syv scoringer.
NFH var med andre ord målfarlige fra de fleste positioner og spillede med et godt tempo og flow i angrebsspillet, og det havde Viborg-forsvaret svært ved at modstå.
Gæsterne fulgte med til stillingen 5-5 efter små 12 minutters spil.
Derefter tog NFH et ryk, der skulle vise sig at blive afgørende for kampens udfald. De følgende cirka 10 minutter blev nemlig vundet med hele 9-1, og så førte NFH med 14-6.
Ved pausen var stillingen 15-8, og NFH fortsatte ufortrødent efter pausen med godt forsvarsspil og en fantastisk præstation af Cecilie Greve i målet. Og i den modsatte ende fortsatte målene med at komme i en lind strøm, så syvmålsføringen ved pausen endte med næsten at blive fordoblet.
Sejren på 34-21 var ikke blot et meget solidt udfangspunkt før returkampen i Viborg på næste lørdag. Det er også et fantastisk rygstød til ligakampen hjemme mod Team Esbjerg på onsdag.
Så lad os fylde hallen der og støtte pigerne til endnu en flot sejr

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen