Endelig klar til kamp igen

Efter et par ugers ufrivillig coronapause, hvor stort set hele NFH-truppen har været ramt af smitte, skal det nu endelig handle om håndbold igen – og for første gang i år endda med tilskuere i hallen.

– Nogle spillere har været mere ramte af coronaen end andre, men de er unge mennesker, så de skal nok komme igennem det. 

  Vi har dog været nødt til dosere træningerne lidt for ikke at gøre det for hårdt, så alle er friske til i aften, fortæller cheftræner Jakob Larsen, der selv var ramt af corona kort før jul.

I aften gælder det så opgøret mod Herning-Ikast Håndbold herhjemme i LÅNLET Arena.

Det er en kamp, hvor det for NFH’erne både handler om at rejse sig ovenpå det uventede nederlag i Ringkøbing få dage før, at coronaen for alvor ramte truppen – men hvor det også er ved at være sidste udkald, hvis det skal lykkes at nå top fire i grundspillet og dermed tage point med over i slutspillet.

– Det havde været kærkomment med to points i Ringkøbing, men heldigvis har nogle af vores nærmeste konkurrenter også sat points til siden da, så hvis vi kan holde vores sti ren fra nu af og forhåbentlig hente et par “bonuspoints” undervejs, ser det fornuftigt ud. Og de første bonuspoints kan jo passende komme i aften, siger Jakob Larsen.

Med “bonuspoints” hentyder cheftræneren til points mod nogle af holdene fra top fire.

Og aftenens modstandere fra Herning-Ikast er netop et af de hold. HIH indtager aktuelt fjerdepladsen, ni points foran NFH.

– Hvis ikke vi vinder i aften, tror jeg, det bliver meget svært at nå fjerdepladsen. Men vinder vi, kan vi måske ryste dem (Herning-Ikast, red.) lidt, for de har også et hårdt program for tiden med mange europæiske kampe, mener Jakob Larsen.

Dertil kommer, at NFH har spillet en kamp færre end HIH og altså har mulighed for at hente yderligere et par points ind på midtjyderne.

– Vi vil gerne slutte så højt oppe i tabellen som muligt, også i forhold til at få mulighed for at spille europæiske kampe i næste sæson, så derfor skal vi gerne blive minimum nummer fem i grundspillet, forklarer Jakob Larsen.

NFH ligger aktuelt nummer seks, ét point efter Silkeborg-Voel, som dog har spillet to kampe mere end os.

Og opskriften på en sejr over Sarah Iversen og kompagni i aften skal ifølge Jakob Larsen findes i begge ender af banen.

– Vi skal undgå at skyde deres keepere varme, og så skal vi kunne modstå deres andenbølge-kontra, hvor især Ingvild Bakkerud er farlig. For hvis vi kan komme ned og stå i vores etablerede forsvar, har vi klart større chancer defensivt. 

– Og så skal vi have gang i fødderne i forsvaret og have nogle redninger fra vores keepere, lyder det fra NFH-træneren.

KÆRE DANMARKS BEDSTE PUBLIKUM! VELKOMMEN TILBAGE I HALLEN! VI HAR SAVNET JER, OG PIGERNE HAR SAVNET JER!

ER I KLAR TIL AT GIVE DEN MAX GAS I AFTEN OG STØTTE HOLDET HELE VEJEN? 

KOM SÅ! OP AT STÅ FOR NFH!

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen