En kamp i coronaens skygge

Det kommer helt usædvanligt til at gå stille for sig, når NFH-pigerne i aften klokken 18 løber på banen i LÅNLET Arena til det nye års første hjemmekamp i Bambusa Kvindeligaen mod bundholdet Vendsyssel.
I hvert fald noget mere stille end det plejer. For første gang skal NFH’erne nemlig prøve at spille en kamp i egen hule uden at have Danmarks Bedste Publikum i ryggen.

På grund af de skærpede coronarestriktioner, som senest blev yderligere skærpet i går, må der ikke være tilskuere i hallen. Tidligere på sæsonen var et begrænset antal tilskuere tilladt, men de tider er indtil videre forbi.

Så i aften må de trofaste supportere, sponsorer og alle andre NFH-tilhængere blive hjemme og se kampen på live stream på Facebook og NFHs hjemmeside i stedet.

Og den mennesketomme kulisse er også noget, cheftræner Jakob Larsen har haft i tankerne op til kampen.

– Det bliver mærkeligt at spille en hjemmekamp helt uden tilskuere. Vores hjemmebane plejer altid at være svær for modstanderne på grund af opbakningen og trykket fra publikum, men det elimineres nu.

– Det betyder, at der ikke bliver lagt det samme pres på modstanderne som normalt. På den anden side skal vi kunne abstrahere fra det, når først kampen er i gang. Vores hjemmebane skal være svær for udeholdet at spille på uagtet, at der ikke er nogen tilskuere, siger Jakob Larsen.

Coronasituationen bekymrer i det hele taget Jakob Larsen, både som samfundsborger og som håndboldtræner. Om den sidste del siger han:

– Det tyder desværre på, at det kan have lange udsigter med hensyn til at få tilskuere i hallerne igen. Og tilskuerne er afgørende for vores produkt, både i forhold til fans og sponsorer. Hvor længe gider de at blive ved at bakke op, når ikke de kan komme i hallerne? Det kan godt bekymre mig på håndbold-økonomiens vegne.

– Jeg er ikke så nervøs for, om vi kan blive ved at spille i ligaen, men jeg kan være bekymret for, om vi kan bevare den samme økonomi og kvalitet, siger Jakob Larsen og tilføjer:

– Vi satser på, at vaccinen bliver rullet hurtigt ud, så det hele snart går den rigtige vej igen.

Og så ikke mere om corona i denne omgang.

Aftenens modstander er som nævnt oprykkerne fra Vendsyssel, der ligger sidst i rækken med blot et enkelt point efter de første 13 kampe.

Favoritværdigheden må NFH’erne altså tage på sig – tilskuere eller ej.
Jakob Larsen advarer dog mod at tro, at det bare bliver en formsag at hente de to points.

– Vendsyssel er et hold med fin kvalitet og nogle dygtige spillere. Flere af kampene har de kun tabt med få mål. Men de har haft svært ved at få ressourcerne til at holde i en hel kamp, så vi skal presse tempoet op og prøve at få kampen afviklet på vores præmisser.
– Og så satser vi på, at vi kan spille hurtigt uden at lave for mange fejl, lyder det fra cheftræneren.

Med i truppen til dagens kamp er U19-spilleren Jo Nielsen.
Jo har deltaget i en række af ligaholdets træninger i en længere periode, og da U19-holdet ikke spiller i øjeblikket på grund af coronarestriktionerne, får det unge lokale talent i stedet chancen for måske at få debut på liganiveau.

– Vi vil gerne have lokale spillere af egen avl, og Jo har noget skudkraft, vilje og vildskab i sig og har gjort det godt til træning, forklarer Jakob Larsen.

DANMARKS BEDSTE PUBLIKUM! I AFTEN SKAL I VISE, AT I OGSÅ KAN GIVE PIGERNE DEN ULTIMATIVE STØTTE PÅ LANG AFSTAND. KOM SÅ! OP AT STÅ FOR NFH HJEMME I SOFAEN!

Kampen bliver livestreamet via LF-TV og på NFH.dk, med optakt fra kl. 17:30.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen