En duft af semifinale

Med lidt held kan NFH på torsdag spille sig direkte i DM-semifinalen.

NFH fortsætter rejsen mod et af de største resultater i klubbens historie. Fredag aften fik ligapigerne revanche for nederlaget i Ringkøbing tidligere på sæsonen. Hjemme i Scandlines Arena blev ringkøbingenserne besejret med 35-28 efter 18-15 ved pausen.

Dermed er NFH nu blot et enkelt point fra Viborg på andenpladsen, som giver direkte adgang til semifinalen. Samtidig er det nu sikkert, at vi ikke kan slutte dårligere end nummer fire i grundspillet. Hvis drømmen om at gå direkte i semifinalen skal blive til virkelighed, kræver det en sejr i den sidste kamp i grundspillet ude mod SK Aarhus, og samtidig skal Viborg sætte point til ude mod Odense HC. Det afgøres alt sammen i sidste spillerunde på torsdag klokken 19.30, hvor alle kampe spilles samtidig.

Selvom NFH endte med at vinde en klar sejr over Ringkøbing, så måtte spillerne slide hårdt for den, for gæsterne var ikke kommet til Falster for at agere træningskegler, og de fulgte godt med i de første to tredjedele af kampen, hvor deres offensive forsvar voldte NFH problemer og var med til at tage tempoet ud af angrebsspillet i perioder.

Ringkøbing var dog aldrig foran i kampen. NFH bragte sig hurtigt foran med 2-0, men vestjyderne udlignede næsten lige så hurtigt. Så scorede NFH fem gange i træk til 7-2, og det kunne ligne et tidligt, afgørende ryk.
Men Ringkøbing fightede sig flot tilbage og fik reduceret til både 11-10 og 12-11. Ved pausetid havde NFH fået skabt lidt luft igen og kunne gå i omklædningsrummet med en 18-15 føring.

Starten på anden halvleg blev også tæt, og efter 41 minutters spil førte NFH blot med et enkelt mål, 23-22. Men så var der også ved at være udsolgt hos Ringkøbing, som kom til Nykøbing med blot 10 spillere, og i de sidste 19 minutter trak de gul-blå stille og roligt fra. Via 27-23 og 34-27 endte det hele altså med en 35-28 sejr.

Topscorer for NFH blev Nathalie Hagman med otte mål, heraf to på straffe, mens Mulle scorede seks gange og Mette Gravholt fem. Ikke færre end 10 NFH’ere nåede at komme på scoringstavlen. “Hagge” kunne udover topscorerværdigheden også glæde sig over at blive kåret til kampens spiller, hvilket i dagens anledning udløste en flot sidegevinst i form af en vaskemaskine fra vores nye sponsor Power!

Kampen blev i øvrigt overværet af ikke færre end 1.442 tilskuere, sæsonrekord i Scandlines Arena.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen