En duel om dueller

Aftenens modstander i Bambusa Kvindeligaen er nok et af mandskaber, som NFHs cheftræner Jakob Larsen kender mest til. Gæsterne fra Odense har nemlig cheftrænerens hustru Kamilla Larsen på holdkortet.

Alligevel er det på mange måder et anderledes Odense-hold, som gæster os i LÅNLET Arena i aften. Holdet har nemlig både skiftet cheftræner og fået tilgang af flere nye spillere siden sidste sæson. Og det har også betydet en ændring i spillestilen.
Blandt de nytilkomne er danske Helena Elver, hollandske Lois Abbingh samt den tidligere NFH’er Rikke Iversen og ikke mindst Ayaka Ikehara og Angelica Wallén, der så sent som i sidste sæson var at finde i NFHs gule trøje.

– Vi kender selvfølgelig strukturen i deres spil og en del af deres spillere rigtig godt, men hvor de sidste år kørte meget med store kryds og afslutninger ude bagfra, så er deres angrebsspil i denne sæson blevet mere duelbaseret. Helena Elver er god i en-mod-en-situationerne, og det samme er eksempelvis også Mie Højlund og Nycke Groot. Så det gælder om at være oppe på tæerne, for taber man en-mod-en-duellerne, får de hurtigt et overtal et andet sted på banen. Det gør dem svære at spille imod, og derfor vinder de ofte deres kampe, analyserer Jakob Larsen.

Men hvis vi kan styre Odense duelspil, vurderer han, at NFH har gode muligheder for at tage begge points i aften.
– Det vil være at foretrække, at vi rammer dem med vores tacklinger inden, de går ind i duellerne. Der er mange strategier til at gøre det, så det bliver spændende at se, hvad der virker, siger cheftræneren uden at ville løfte mere af sløret for taktikken hvad det angår.

Odense spillede i weekenden første kamp i Champions League-gruppespillet, og i weekenden venter en ny opgave for dem i Rumænien. Jakob Larsen ville derfor gerne have ventet med at møde fynboerne til starten af næste uge, hvor de måske vil være mere trætte efter en lang tur til Østeuropa, men sådan blev det altså ikke.

Dagens opgør er det foreløbigt sidste for NFH mod de på papiret rigtigt stærke hold i ligaen. Indtil videre er det kun lykkedes de gulblusede at vinde sæsonpremieren ude mod oprykkerne fra Vendsyssel – hvis man ser bort fra pokaltriumfen mod Team Esbjerg.
– Det sætter sig lidt mentalt, men omvendt skal vi også vise, at vi er i stand til at rejse os igen, siger Jakob Larsen.

Det kan pigerne meget passende gøre allerede i aften. Lad os krydse fingre for det.

DANMARKS BEDSTE PUBLIKUM! PIGERNE KÆMPER MED ALT, HVAD DE HAR – OG NOGET AF DET, DE HAR, DET ER JER!
VIS HVAD I KAN OG GIV DEM MAKSIMAL, TOTAL, GENIAL OPBAKNING HELE VEJEN.
HUSK PÅ: LIGEGYLDIGT OM VI SKAL SIDDE ELLER STÅ, VIL VI ALTID STØTTE NFH!

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen