Den europæiske drøm lever videre

NFH har stadig mulighed for at gå videre fra gruppespillet i European League. Søndag eftermiddag vandt holdet en yderst vigtig og fortjent sejr på 28-23 over Podravka Vegeta fra Kroatien i Arena Næstved efter 12-10 ved pausen.
Dermed fik de gulblusede den første sejr i gruppespillet efter to mislykkede forsøg og kan stadig selv afgøre, om der skal stå kvartfinaler på programmet til foråret.
Det var en stærk og koncentreret indsats i forsvaret, som sammen med 12 redninger fra målvogter Cecilie Greve lagde grunden til sejren.
Gæsterne havde ikke den store skudkraft ude bagfra, og det betød, at de forsøgte sig med masser af dueller og indspil til stregen, og det havde NFH-forsvaret langt hen ad vejen godt styr på.
Gæsterne førte to gange i kampens indledning, med 0-1 og 1-2, men da Mulle bragte NFH foran med 3-2 efter fem minutter, forblev NFH i front resten af kampen.
Det blev også 4-2 og 9-5, før Podravka med tre mål i træk bragte lidt spænding tilbage i opgøret ved stillingen 9-8.
Men NFH skabte igen lidt afstand, og ved pausen var stillingen altså 12-10.
NFH kom bedst i gang efter pausen med to hurtige mål til 14-10. Det blev også 18-13, og med 10 minutter tilbage førte NFH stadig relativt komfortabelt med 23-19. Men de kroatiske gæster, som også havde voldsomt brug for en sejr efter at have tabt deres to første kampe, gav ikke op.
Med godt fem minutter igen reducerede de til 23-22, og så kunne der måske være enkelte blandt tilskuerne i Arena Næstved, der begyndte at få bange anelser.
Det var der heldigvis ingen grund til. Et mål fra Sofie Bardrum og to fra Mia Svele afgjorde reelt kampen – 26-22 til NFH med to minutter igen. Og selvom gæsterne forsøgte at begrænse nederlaget til sidst, så lykkedes det pigerne at cementere sejren med to scoringer i det sidste minut fra Amalie Wulff og endnu engang Sofie Bardrum.
Topscorere for NFH blev Amalie Wulff og Sofie Flader med fem mål hver, mens Mulle og Mia Svele begge scorede fire gange.
Med sejren fastholder NFH tredjepladsen i puljen og har stadig både Sola og Debrechen indenfor rækkevidde før de sidste tre kampe.
NFHs næste kamp er på lørdag ude mod Silkeborg-Voel i den hjemlige kvindeliga.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen