Cheftrænerens status over sæsonen

Sæsonen 2020/21 er slut – og dermed er det tid til at gøre status over det forgangne års præstationer og resultater for NFHs ligahold.

En sæson med både op- og nedture.
Heldigvis sluttede det hele med en gevaldig optur med sølvmedaljerne ved Final 4-stævnet i Odense for øjnene af flere hundrede medrejsende og medlevende NFH-tilhængere.

Og netop medaljerne i pokalturneringen Santander Cup er noget af det, cheftræner Jakob Larsen fremhæver som et af sæsonens højdepunkter – selvom det ikke lykkedes at gentage pokaltriumfen fra 2018.

– Når skuffelsen over finalenederlaget lige har lagt sig, så skal vi være stolte af vores medaljer. Vi nåede hele vejen til finalen i en af de store turneringer herhjemme, og der er mange andre, der aldrig når så langt.

– I det hele taget har pokalturneringen været langt over middel for vores vedkommende. Vi slog Team Esbjerg i ottendedelsfinalen og Silkeborg-Voel i en tæt kvartfinale, hvor blandt andre Natasja Clausen og Amalie Wulff gjorde det godt og var med til at sikre sejren. Op til semifinalen mod København blev både Mulle og Cecilie Greve skadet, og alligevel vinder vi.

– I finalen mod Odense vidste vi godt, at vi var oppe imod overmagten, men da vi er ved at komme stort bagud, går vi over og dækker en skæv 5:1-formation, hvor Lærke (Nolsøe) ligger fremme og pisker rundt, og det var tæt på at vende det hele, analyserer Jakob Larsen, der roser sine spillere for at rykke sammen i bussen og kæmpe som et hold.

– Men vi må også bare anerkende, at Odense har et godt hold med verdens måske bedste håndboldspiller i Nycke Groot, og hvis ikke verdens bedste skal slutte karrieren med at vinde The Double, hvem skal så? Det er et kæmpe tab for dansk kvindehåndbold, at hun stopper nu, tilføjer NFH-træneren.

I ligaen sluttede NFH som bekendt på sjettepladsen i grundspillet og sidst af de fire hold i slutspilspulje 2.
Og det er netop i slutspillet, at Jakob Larsen finder sæsonens måske største skuffelse: Nederlaget på udebane mod Aarhus United. Efter en imponerende sejr hjemme over Viborg og et fantastisk comeback i Odense, som gav et vigtigt point, stod det ikke i drejebogen, at turen til Aarhus skulle ende uden point.

– En sejr kunne have givet os mere ro før hjemmekampen mod Odense, mener Jakob Larsen.

Kampen mod fynboerne og de to sidste kampe i puljen gav blot et enkelt point i alt, og dermed sluttede NFH sidst med fire points, mens Odense og Viborg gik videre til semifinalerne – og senere også finalen.

Deltagelsen i slutspillet blev sikret via en sjetteplads i grundspillet i Bambusa Kvindeligaen – á points med København på femtepladsen og tre points efter Herning-Ikast på fjerdepladsen.

De tre points kan Jakob Larsen hurtigt finde.
– Vi fik kun et point i de to kampe mod Holstebro. Vi spillede også uafgjort mod Ajax på udebane og tabte to gange til København, hvor vi især i hjemmekampen ellers var længe i teten.

– Men vi slår også Esbjerg hjemme og Herning-Ikast to gange, og vi havde flere spillere ude med langtidsskader og graviditet, så med det in mente synes jeg, at vi har fået det maksimale ud af det, tilføjer cheftræneren.

Noget, som holdet desværre ikke har fået det maksimale ud af i sæsonens løb, er opbakningen fra Danmarks Bedste Publikum. På grund af coronarestriktionerne blev der i efteråret kun lukket et begrænset antal tilskuere ind til hjemmekampene, og efter jul var der helt lukket for publikum.

De mange trofaste tilhængere fik først mulighed for at vende tilbage kort før Final 4, og de har været savnet, understreger Jakob Larsen.

– Det er lidt underligt at spille uden tilskuere, for kampene får et skær af træningskampe over sig. Men heldigvis fik vi lov at slutte af med tilskuere til Final 4, så vi kunne få genoprettet de tætte bånd til supportere og sponsorer. Det er ekstremt vigtigt og giver et godt afsæt til næste sæson, slutter han.

NFH VIL HERMED GERNE SIGE TUSIND TAK TIL ALLE SPONSORER, SUPPORTERE, FRIVILLIGE OG ANDRE SOM PÅ FORSKELLIG VIS HAR BAKKET OP OM LIGAPIGERNE I DEN FORGANGNE SÆSON. JERES STØTTE ER GULD VÆRD!

TAK! OG RIGTIG GOD SOMMER.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen