Beretning – NFH 2016/2017

Beretning – NFH 2016/2017

Af Henrik Hansen, Lasse Kok, Søren Blanner, Maja Piil

 

Bestyrelsen har igen i den forgangne sæson bestået af Jesper Carstensen, Lasse Koch, Maja Piil,

Leif Pedersen, Werner Gass og undertegnede.

 

De enkelte medlemmer af bestyrelsen har via bestyrelsesarbejdet også deltaget i diverse udvalg

Og deraf følgende arbejdsopgaver.

 

Strandhåndbold blev vanen tro afviklet på Marielyst strand, og igen blev der ydet en stor indsats af Joan og tropperne.

 

Kommunen og city foreningen droppede at lave festuge i 2016, men NFH påtog sig opgaven og fik arrangeret nogle flotte dage med musik på torvet i 3 dage. Resultatet gav et lille minus, hvilket med

Den korte varsel var et fint resultat. Jeg siger tak til alle som hjalp til i festugen.

 

For 6 år arrangerede NFH en række koncerter i Nykøbing og en enkelt i Næstved. Det var igen en stor succes og fantastisk med al den opbakning fra både tilskuere og medhjælpere.

 

Jeg kan ikke sige nok tak til Søren som er primus motor og Joan som har stået for det praktiske.

 

Bordershopcup (sydhavscup) blev igen afholdt med succes. Jeg takker alle hjælpere til dette stævne.

 

Guldborgsund Håndbold ApS som driver vores ligahold haft stor opbakning fra sponsorer til allel vore arrangementer og de kommer igen ud med et plus selvom der har været store udgifter ved at deltage i EHF cuppen.

 

Vores målsætning fra starten af sæsonen blev til fulde opfyldt da vores piger gjorde rent bord og slog København Håndbold i finalen og blev danske mestre. Det var fantastisk at NFH kunne gå hele vejen og blive danske mestre foran så prominente hold som Viborg, Esbjerg og FCM.

 

Efter en svær start kom pigerne for alvor i gang i anden halvdel af turneringen hvor vi i grundspillet endte på 2 pladsen. Dette betød at vi røg direkte i semifinalen og her skulle møde vinderen af kampen mellem Viborg og Odense. Viborg vandt over Odense. Vi skulle så møde Viborg hvor vi vandt over 2 kampe og kvalificerede os til finalen mod København. For første gang i mange år var der ingen vest hold i finalen.

 

Finalekampene skulle spilles i Næstved og første kamp i Næstved tabte vi desværre klart til København. Vi skulle så vinde i København for at fremtvinge en 3 finale. Heldigvis viste pigerne styrken og vandt i København. Selv finalen i Næstved var vore piger efter en svær start suveræne og vandt sikkert og sikrede NFH det første danske mesterskab for damer.

 

Vi er for første gang i klubbens historie nu i Champions League.

 

I næste sæson får vi ny træner, Jakob Larsen, og en række nye spillere. Vi synes selv vi har et stærkt hold, men da mange andre hold i rækken har forstærket er vi ikke favorit til at blive dansk mester igen.

 

Vores mål er dog stadig at komme i slutspil og spille med om medaljer.

 

Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke alle hjælperne, spillerne, lederne omkring holdet samt alle vore fans, tilskuere og sponsorer som trofast har bakket os op hele sæsonen.

 

Jeg vil gerne takke udvalgene, bestyrelsen i Guldborgsund Håndbold ApS, samt mine bestyrelseskolleger for godt samarbejde i den forgangne sæson.

 

Formand, Henrik Hansen

 

 

Seniorafdelingerne

 

Dame 2 div.

Forventningerne til sæsonen 2016-2017 var en placering midt i rækken. Det blev igen en sæson med en meget smal trup, hvor der blev brug for at alle rykkede sammen. Efteråret bød desværre kun på 3 sejre og deraf en placering i bunden af rækken. Men i takt med at der blev færre og færre spillere i truppen, og der måtte hentes forstærkninger fra spillere som var stoppet kom pointene, 4 sejre og en uafgjort blev det til i de første 5 kampe af foråret. Der var lagt op til en dramatisk afslutning på sæsonen, men desværre faldt denne ikke ud til vores fordel, det betød at holdet sluttede på en 11 plads og dermed nedrykning til 3 division. Set over hele sæsonen er der ikke så meget at sige til nedrykningen, skader, arbejde og rejser betød, at der næsten ikke kunne stilles et hold til sidst.

 

Dame serie 2 og 4

Består af 2 hold som træner 1 gang ugentligt under kyndig ledelse af Joan Rygaard  med hjælp fra Bente Andersen og Marianne Arnesen, når Joan er forhindret.

1 holdet blev nr. 2 i deres pulje i Dame Serie 2A og 2.-holdet nr. 4 i deres pulje i Dame Serie 4A.

Der ud over er rigtig mange af damerne med som frivillig arbejdskraft omkring de mange opgaver der er med at afvikle ligakampe, koncerter mm.

Det siges, at man ikke kan deltage i gruppen uden også at påtage sig andre opgaver. Vi i bestyrelsen siger mange tak for indsatsen både på og uden for banen.

 

Herre serie 1

Den sidste sæson med Søren Blanner som træner for NFH i denne omgang var sæsonen 16/17. Målet om oprykning er blevet en realitet. 2. Pladsen efter det suveræne Slagelse-hold i serie 1-rækken skulle vise sig at være nok. Og jeg synes, det er fortjent. Også i kraft af, hvad Søren har fået af tilkendegivelser fra diverse andre trænere fra rækken og håndboldrelationer. Vi spillede god håndbold. Som nævnt flere gange så har alt i denne periode været i vækst – flere folk til kamp og træning, øget seriøsitet, bedre spillere, flere sociale aktiviteter etc. Selvom holdet rent træningsmæssigt gik ned mod slutningen af sæsonen, så var der stadig masser af folk at vælge i mellem til kampene – noget som ikke var tilfældet i de foregående sæsoner.

Søren er glad for at give bolden videre til en ung og ambitiøs gut, der også brænder for at videreudvikle herreafdelingen i Nykøbing og levere resultater. Så er Sørens arbejde ikke spildt! Søren er også glad for at se, at klubben har gjort et godt stykke arbejde med at finde hans afløser.

Den første uge med Simon (den nye træner) har også bekræftet, at vi stadigvæk er på rette vej. 18(!) mand til træning både mandag og onsdag må siges at være godkendt. Og til og med er det unge, velvillige og dygtige folk, som gerne vil træne. Der er virkelig sket en blomstring af herresiden, siden Søren startede for 4 sæsoner siden. Hvis og så frem at dampen kan holdes op resten af sæsonen, så bliver denne sæson også lovende. På sigt kan der sagtens spilles divisionshåndbold på herresiden i NFH – det er der fine forudsætninger for.

Søren siger tak for denne gang. Nu glæder han sig til kun at skulle koncentrere sig om at spille håndbold uden alt arbejdet udenom i denne sæson.

 

Herre Serie 2 og 3

 

I sæsonen 2016/2017 var der så mange herrespillere, at blev der tilmeldt både et 2 og 3 herresenior hold.

2 holdet spillede i serie 2 i efteråret og kvalificerede sig til oprykningsspillet i serie 2 A i foråret, her blev det til en 4 plads i puljen.

3 holdet startede i serie 3 i efteråret, de klarede det også rigtig godt, og blev dermed rykket op i herre serie 2 B i foråret, her blev det til en flot 3 plads.

 

Alt i alt må det siges, at det har været en rigtig god sæson for herresenior afdelingen i 2016/2017, vi håber at denne succes fortsætte i den kommende sæson.

 

NFH ungdomselite

 

U16 Sydhavspigerne

Der var på forhånd set frem til hvad U16 pigerne kunne præstere i sæsonen 2016-2017. Der blev lige nøjagtig spillere nok til to hold. Per trænede 2 holdet som startede i A-rækken, men sidenhen rykkede op i 2 div. B. Det var en stor succes, at kunne stille to hold, der blev virkelig kæmpet fra pigernes og Per’s side for, at holde sammen på det hele. Holdet præsterede næsten over evne og vandt deres pulje i foråret, med en finalesejr i slutspillet blev de samlet vinder af 2 div. B virkelig flot klaret.

Forventningerne til Morten og 1 holds pigerne var en plads i 1 division før jul, den forventning indfriede de og mere til. Efteråret blev en stor succes for holdet, de sluttede på en samlet 2 plads i puljen, og deraf en plads i Ligaen i foråret. Forventningen til foråret var, at drille de andre hold i rækken, det mål blev indfriet med 3 point og flere meget tætte kampe. Sydhavspigerne sluttede af med at vinde Vejle påskecup i overbevisende stil. Samlet set må det siges, at det Morten og pigerne har levere, er noget af det bedste der er set i U16 årgangen længe.

 

Ungdomsafdelingen

 

U 3-4-5

Efter lidt startvanskeligheder med at finde en afløser for Morten, kom Maria Felskov og Line Ladefoged på banen. Vi fik igen dejligt mange børn med forældre eller bedsteforældre i hallen. Der er en fantastisk livsbekræftende stemning i hallen, og vi får på sigt forhåbentlig nogle håndboldspillere ud af det. Det vigtigste er at udvikle børnenes motorik, men de lærer også at komme i hallen.

 

U6

Da det kun er en årgang, var det en lille gruppe, men det gav mulighed for at udvikle videre på børnenes motorik, og samtidig indføre børnene stille og roligt i håndbold. Vi skal dog også benytte os af mulighederne for at komme ud og spille/lege med andre U6 børn. Det må komme med i denne sæson. Katrine Bak, Katja og Caroline stod for denne gruppe.

 

U7-8

Dejlig stor opbakning til træningen. Børnene træner/leger med stor interesse. De har også ca. 1 gang om måneden været til børnestævner. Jeanette M og Camilla N. har stået for træningen med Mathias som kompetente hjælpere.

 

U10 drenge

Der er kommet rigtig godt gang i afdelingen. Der var ikke så mange 2. års, så drengene var små, men gode boldspillere. Der var næsten til to hold, så de nyeste spillere var til begynderstævner.     I turneringen spillede drengene i C-rækken og blev nr. 3 i deres række. Drengene deltog også i Bordershop cup, AB stævnet og Haribo cup. Simon Dalby stod for træningen med hjælp fra Helle Mersebak. De fortsætter også i år.

 

U 10 piger

Pigerne var et hold fra starten og blev i løbet af efteråret to hold. Havde fin træning, også sammen med U 10 drengene. De deltog efter jul med to hold i turneringen og blev nr. 2 i deres pulje i B-rækken, mens B holdet blev nr. 5 i deres C-rækkepulje. Børnene deltog i Bordershop Cup, AB stævnet og i Haribo. Pigerne blev trænet af Julie Mertz og Henrik Andreasen, som også fortsætter i den kommende sæson.

 

U12 drenge

 Havde fra begyndelsen to hold. De blev trænet årgangsvis med Morten Hansen til de yngste og René Henriksen til de ældste samt Suzette og Majbritt som holdledere. Samtidig fik vi 3 stærke drenge fra Nr. Alslev, som vi desværre allerede har mistet igen, da de skal spille fodbold. Ærgerligt at børnene ikke kan dyrke flere idrætsgrene i den alder. Drengene deltog i Bordershop Cup, hvor A holdet vandt A-rækken, I AB cup med en 2. plads i rækken og i Haribo Cup. I turneringen blev A holdet nr. 5 i deres pulje i A-rækken, mens B-holdet blev nr. 2 i deres pulje i B-rækken.

 

U12 piger

Der havde vi spillere til to hold og de blev også delt i 1. og 2. års piger. Vi havde godt fremmøde og god stemning i træningen.  Pigerne deltog i Bordershop Cup, hvor A-holdet vandt B-rækken. I AB cup deltog vi desværre kun med 1 hold og det samme i Haribo Cup, hvor vi kom i semifinalen. Samme weekend deltog vi i Mesterskabsspillet i A2, hvor vi også tabte i semifinalen. En rigtig flot præstation I turneringen spillede B-holdet i C-rækken, som blev meget mærkelig med kun 3 hold i pigernes pulje. Ikke optimalt. Marianne og Jesper stod for holdet. A-holdet havde Maja som træner og Annette og Henning som holdledere.

 

U14 drenge

Her bestod gruppen mest af 1. års spillere som vi havde store sportslige forventninger til. De spillede i turneringen i 2. Div. og blev til sidst nr. 2 i mesterskabsspillet i 2. Div. Desuden vandt drengene i Bordershop Cup og AB stævnet. Træningen stod René Birk og Benjamin for. I den kommende sæson er dette hold desværre splittet ad, da nogle er taget til HMH, nogle rykket op og nogle blevet tilbage. Ærgerligt.

 

U14 piger

 En stor gruppe af piger som næsten var til to hold. Det betyd at nogle U 12 piger efter jul supplerede, så alle kom til at spille. Desværre var det meget kaotisk på trænerfronten med skiftende trænere henover sæsonen. Katrine kom til i januar og efter at have lært pigerne at kende kom der ro på. Tak Katrine for at du sprang til og tak til Heidi for at holde sammen på trådene.

Pigerne blev nr. to i B-finalen ved Bordershop Cup. I turneringen blev A-holdet nr. 5 i deres pulje i 2. Div. B og B-holdet nr. 4 i deres pulje Pige B2.

 

U16 drenge

 Der var desværre ikke spillere til dette hold i år, da mange var taget på efterskole. De få der var tilbage trænede med U 14.

 

Udvalgte hold

Der har vi i år haft Emma Thomsen med i DHF’s træning. Mathilde Frimann, Jo Nielsen og Sofie Kok var med i HRØ’s talenttræning.

 

Bordershopcup 2016

Vi fik igen afviklet et godt stævne. Nana og Kirsten klarede indkvarteringen fint, med godt overblik og god stemning. Alt var i brug på Celf.

Vi fik ikke de ekstra hold med, som vi havde ønsket. Bl.a. er niveaustævnerne, som er rigtig gode, med til at fjerne deltagere specielt fra B-rækkerne. Om vores ekstra tiltag med aktivitetstaske giver bonus, må dette år vise.

Forplejningen var som altid fin. Vi har et fint samarbejde med hallerne, så deltagerne kan komme med vores madposer, håber det kan fortsætte.

 

 

Strandhåndbold 2017

Lå som sædvanligt den sidste weekend i maj. Det gav dog nogle problemer, da det var afslutningen på Kristi Himmelfartsferien. Stævnet blev samlet til en dag, først lørdag, siden flyttet til søndag pga. sidste finalekamp og DM titel til ligaen. Stævnet forløb godt og vi klarede opsætning, bod mm. trods det, vi ikke var så mange. Tak til alle der hjalp.

 

 

Skolehåndbold 2016

Blev afviklet med et stævne for 5-6 kl. Stævnet forløb uden de store problemer. Vi fik ikke et arrangement for 3-4 kl. på benene. Det må komme i den kommende sæson. Bolddagen for 3. årgang var i år lagt i hænderne på Håndboldlinieholdet fra Nordbyskolen med Helene F. i spidsen. Det forløb fint. Tak.

 

 

Håndboldskole 2016

Har igen i år ligget i den næstsidste uge før skolestart. Vi havde 36 deltagere mod normalt ca. 50. Vi havde en fin skole med besøg af vores liga damer mandag eftermiddag. De lavede en god træning. Så nu glæder deltagerne sig til at komme til at se ligadamerne spille. I den resterende tid stod Julie M, Simon D, Tobias Baron, Katrine Bak, Rasmine M, og Steffen J for træningen. Undertegnede var madmor (tak til Helge K og Marianne K. for hjælp). Selve styringen var sikkert på plads hos Maria Green. Tak til alle for en rigtig god skole med glade og tilfredse børn.

 

 

Forældreforeningen

Det lykkedes desværre ikke at få flere medlemmer til forældreforeningen, så lige nu er Henning Højgaard eneste medlem og med Hanne Brodersen som kasserer (yngste barn 27 år!!!). Der må da være forældre, som kan tænke sig at hjælpe Henning, I første omgang ved vores eget stævne og strandhåndbold??

 

Ungdomsudvalg

Har i denne sæson bestået af Jesper Kristiansen, Per Skytte, Lasse Kok og undertegnede. Da tre af os også er trænere, har der været nok at se til.

Tak for samarbejdet.

Tak til alle som på den ene eller anden måde har bidraget til at få NFH’s ungdomsafdeling til at fungere.

Fremadrettet vil vi gerne have uddannet flere trænere, derfor er Julie og Simon sendt på kursus for ungtrænere. Vi vil gerne have endnu flere involveret i klubben, så arbejdet kan deles mere ud.

Vi skal lægge nogle linjer, som peger flere år frem. Det kan være spændende at arbejde med.

 

 

Handicap afdelingen

Året der er gået

Handicap afdelingen har nu 22 spillere, 2 trænere og 1 holdleder.

Vi har ca. 18-19 spillere til træning hver gang, så der er meget flot fremmøde.

Når vi tager til kamp, stiller vi med et A-hold og et C-hold. A-holdet vandt suverænt deres række, og C-holdet blev nr. 3. Alle spillere har udviklet sig igennem sæsonen og bidrager hver især med det bedste de kan.

Der er store niveauforskelle på vores spillere. Vi kunne derfor godt bruge en træner mere i afdelingen. Det ville give mulighed for at dele spillerne op efter niveau, så træningen bliver mere målrettet den enkelte spiller. 

Danmarks Mestre

8. april drog vi med A-holdet til Danmarks Mesterskaberne i Skjern, hvor A-holdet skulle spiller om at blive Danmarks bedste handicaphold. Det var en meget stor oplevelse.

Spillerne og samspillet udviklede sig helt fantastisk i løbet at turneringen. Spillerne begyndte at forstå taktikken fra kamp til kamp og ikke mindst at kunne udføre denne på banen. Alle bidrog til at vi kunne vende hjem til Falster som DANMAKS MESTRE. Fed oplevelse, som vi vil huske i mange år og gerne vil forsvare igen om 2 år.

AFSLUTNING       

17. maj var vi til afslutningsfest hos Tingsted Multiservice v/Palle Stryhn. Her skal lyde en stor tak til Palle og hustru Bodil for at åbne deres hjem og give vores spillere en helt fantastisk aften med god mad og social samvær. En afslutning som vil blive husket længe.

 

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen