Ayaka på vej tilbage

Tilbage i januar måned blev Ayaka Ikehara skadet, med en alvorlig knæskade. Den formstærk Japaner var dømt ude i mange måneder, men efter en lang og hård kamp, har hun endelig fundet vej tilbage til træningsbanen i Nykøbing. Forhåbentlig er hun snart klar til kamp.

Til tirsdagens træning var hun i hallen sammen med de andre spillere, dog uden at deltage i Jakob Larsens træning. Istedet har hun fået selskab af to af Japans bedste behandlere, der hjælper hende med genoptræningen. Kampen har været lang og hård, men der er lys for enden af tunnellen.

Der er ingen tvivl om, at den dygtige japaner savner håndboldbanen. Hver gang muligheden byder sig, skal hun lige ind og have et skud på enten Cecilie Greve eller Natasja Clausen. Smilet og glæden er stort efter endelig at have fået en bold i hænderne igen.

Den lange kamp startede den 30. Januar 2019, da Ayaka, i et uheldigt solouheld, pådrog sig et overrevet korsbånd og en skadet menisk i højre knæ. NFH mødte TTH på udebane, og efter mindre en 10 minutters spil, måtte den uheldige japaner bæres fra banen. Meldingen hed 7-10 måneder væk fra håndbolden, og her 8 måneder senere er håndboldbanen inden for rækkevidde.

Den 20. februar 2019 var Ayaka landet i Japan, da hun skulle opereres i hjemlandet. Efter en vellykket operation boede hun 4 uger på hospitalet, hvor genoptræningen allerede startede 2 dage efter. På hospitalet kom hun så småt igang med at gå selv, og kunne efter lidt tid hoppe ud af kørestolen, og senere hen smide krykkerne. En lang og sej kamp var igang, men den viljestærke japaner mistede aldrig modet. 

Efter 4 uger på hospitalet blev hun indlogeret på en af de bedste genoptræningssteder i verden, Det Nationale Træningscenter i Tokyo. Her huser de flere eksperter, som alle var klar til at hjælpe Ayaka tilbage på håndboldbanen. I en periode på næsten 3 måneder boede hun på træningscenteret, hvor programmet udelukkende stod på genoptræning. Massevis af øvelser og den rette behandling, gjorde at hun så småt kunne begynde at løbe og springe igen.

Nu siger kalenderen oktober måned, og genoptræningen fortsætter stadig. Her i Danmark har vi fået fornemt besøg af to japanske behandlere, der skal hjælpe Ayaka endnu tætter på håndboldbanen. I 3 dage skal de hjælpe hende med at træne knæet, så det bliver endnu stærkere.
Med 2-3 træninger om dagen, hvor de arbejder med forskellige spring- og løbeøvelser, har de fuld fokus på, at gøre japaneren så stærk som muligt og få knæet i orden igen. De bruger især video som et værktøj, så trænerne kan forklare og vise Ayaka hvad og hvordan hun gør og skal gøre. De dygtige behandlere fra Japan er de samme, som hjalp Ayaka under hendes sidste knæskade, så hun er i trygge hænder.

Her efter at de to japanere er rejst hjem til Japan fortsætter den intense genoptræning. Ayaka har været i samarbejde med NFH’s dygtige fysioterapeuter, men tager i den kommende tid tilbage til Japan, hvor de bedre kan hjælpe hende. Imorgen, lørdag d. 5. oktober, letter flyet mod Japan, hvor Ayaka skal ned og genoptræne. Når man spørger den altid glade japaner, forventer hun at være helt tilbage på håndboldbanen om en måneds tid, men der er mange ting der kan påvirke resultatet. Der skal arbejdes hårdt og målrettet, hvis det skal lykkedes.

Ayaka Ikehara kom til Nykøbing Falster Håndboldklub tilbage i januar måned 2017, og har altså snart være i NFH i 3 år. Den dygtige japaner har indtil videre lavet 122 scoringer i 42 ligakampe, i den gule trøje. Ayakas personlige sponsor er Schulz Biler.

Tekst og billeder af Jonas Bonde.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen