Arbejdssejr over Silkeborg-Voel

NFH er tilbage på andenpladsen i HTH Ligaen efter, at Team Esbjerg havde den til låns i et døgns tid.

Onsdag aften besejrede NFH gæsterne fra Silkeborg-Voel med 24-23 efter 13-13 ved pausen for øjnene af 1.055 tilskuere i POWER Arena – heriblandt en delegation fra det kommende VM-værtsskab i Japan.

NFH var uden Sofie Olsen og Isabella Fazekas, og Cecilie Greve var plaget af en øm nakke og var derfor kun inde på et enkelt straffekast.

Silkeborg-Voels trup var dog lige så decimeret, men de to hold kæmpede med de ressourcer, de havde til rådighed, og gav hinanden og publikum en kamp, der bølgede frem og tilbage og i perioder både bød på rigtigt højt tempo og lækre detaljer.

Gæsterne kom bedst fra start og førte både 2-5 og 4-7, men de gulblusede fik kæmpet sig tilbage via 7-9 til en 10-9 føring. Silkeborg-Voel fik dog udlignet til 10-10, og resten af halvlegen fulgtes holdene ad til pausestillingen 13-13.

NFH kom bedst ud af starthullerne efter pausen, og der gik næsten syv minutter, før midtjyderne fik scoret. Da havde NFH allerede scoret tre gange til 16-13.

NFH fik også udvidet føringen til fire mål, 18-14, og med 11 minutter igen førte NFH stadig med fire – 22-18.

Det var blandt i kraft af et rigtigt godt forsvar og fine redninger fra Sakura Hauge, at det lykkedes NFH at holde gæsterne nede på fem scoringer i de første knapt 20 minutter af anden halvleg.

Hen mod slutningen besluttede Silkeborg-Voel træner Jakob Andreasen at gå over til at spille syv mod seks i angrebet, og det var lige ved at vende kampen helt på hovedet.

Gæsterne fik reduceret til 23-22 med fire minutter igen, men NFH holdt hovedet koldt til sidst, også selvom Silkeborg-Voel gik frem i halvbanepres i sidste minut. Dermed kunne pigerne sætte to points mere ind på kontoen.

Bagefter fulgte det danske herrelandshold  NFHs sejr op med en sejr over Sverige og kvalifikation til semifinalerne ved VM i Boxen i Herning. 

En kamp, som flere NFH-hundrede tilskuere valgte at se sammen på storskærm i Beierholm Loungen.

Alt i alt en rigtig fin håndboldaften. Topscorere for NFH blev Dione Housheer med syv mål, heraf godt halvdelen på straffe. Angelica Wallén fulgte lige efter med seks mål.

NFHs to næste kampe er på udebane. Lørdag mod spanske Super Amara Bera Bera i EHF Cuppen og onsdag mod TTH Holstebro i HTH Ligaen i Struer.

Woman of The Match.

NFH’s Anna Lagerquist blev kåret efter kampen af Tinna Kobbernagel fra Oldfruen på Marielyst.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen