Ærgerligt NFH-nederlag i Slovenien

Det blev desværre til et knebent og ærgerligt nederlag til NFH, da de danske mestre lørdag eftermiddag spillede deres første udekamp nogensinde i EHF Womens Champions League.

I Sloveniens hovedstad Ljubljana tabte NFH med 27-26 til Krim Mercator efter uafgjort 15-15 ved pausen.

De gulblusede var ellers tæt på at hente en imponerende sejr, da Sarah Iversen med få minutter tilbage med sin femte scoring i kampen bragte NFH foran med 25-26. Men en ærgerlig fejl af Johanna Westberg og to redninger af slovenernes keeper på forsøg fra Ayaka Ikehara betød, at hjemmeholdet kunne kæmpe sig til en 27-26 sejr.

NFH var flere gange i første halvleg bagud med to-tre mål. Men mod slutningen af halvlegen lykkedes det at komme tilbage, så holdene kunne gå til pause helt lige ved stillingen 15-15.

Krim lagde bedst ud efter pausen og bragte sig foran med både 17-15 og 19-16.

Dårligt tv-producer-arbejde betød, at de, der fulgte kampen i tv i nogle minutter af anden halvleg var i tvivl om, hvor mange mål NFH havde scoret. Tv-folkene havde så travlt med at vise en langsom gengivelse af et slovensk angreb, at man ikke nåede at vise det efterfølgende angreb fra NFH.

Man endte med at notere en scoring til NFH på tv-skærmen, men afslutningen gik ikke ind, og det tog lidt tid, før den fejl blev rettet.

NFH var omtrent midtvejs i anden halvleg bagud med 22-19, men igen kæmpede de gulblusede sig godt tilbage, og da der manglede knapt 10 minutter, kunne Ayaka Ikehara bringe NFH foran med 23-24.

Desværre endte det som tidligere nævnt med at være hjemmeholdet, der trak det længste strå til sidst, men når skuffelsen over det engang har lagt sig, kan NFH’erne måske finde trøst i, at de fik vist, at de absolut kan være med i klubhåndboldens fornemmeste selskab – også på en vanskelig udebane.

Topscorer i dag for NFH blev Kristina “Mulle” Kristiansen med syv mål, mens Sarah Iversen og Ayaka Ikehara nettede fem gange hver.

Næste opgave for NFH’erne er på onsdag i HTH Go Ligaen, hvor DM-sølvvinderne fra København Håndbold venter på de danske mestre i Frederiksberghallen.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen