Ærgerligt nederlag i EHF Cuppen

Det blev desværre ikke til danske points, da NFH søndag aften havde besøg af de kroatiske mestre fra HC Podravka Vegeta i den første hjemmekamp i EHF Cuppens gruppespil.

For øjnene af 1.223 tilskuere i POWER Arena vandt kroaterne med 24-28 efter 10-13 ved pausen. Dermed er NFH eneste hold i puljen uden points efter to af de seks runder.

NFH fik ellers en god start på kampen og bragte sig hurtigt foran med 2-0, men Podravka svarede igen og fik udlignet til 2-2. Derefter fulgtes de to hold ad til stillingen 5-5 efter godt 10 minutter.

Og det var faktisk tæt frem til, der manglede godt 10 minutter af halvlegen. Så scorede kroaterne tre gange i træk og gik fra 8-9 til 8-12, og det grundlagde pauseføringen på 10-13.

Gæsterne kom også bedst i gang i anden halvleg. I løbet af et par minutter havde de scoret tre mål i træk og udbygget føringen til 10-16.

Så tog cheftræner Jakob Larsen sin anden timeout i kampen og forsøgte at tage noget initiativ. Det indebar blandt andet, at NFH i perioder spillede syv mod seks i angrebet. Samtidig skruede publikum i POWER Arena lydniveauet en tak eller tre op i et forsøg på at bære de gulblusede frem.

Det hjalp lidt, og pludselig var det NFHs tur til at score tre gange i træk. 10-16 blev til 13-16, og publikum begyndte så småt at kunne fornemme duften af et stort comeback fra de gul-blå. 

NFH kom endnu tættere på, da Dione Housheer knapt midtvejs i anden halvleg reducerede afstanden til blot to mål, 16-18.

Men så fik Lærke Nolsøe to gange to minutters udvisning til publikums store utilfredshed. Den første udvisning blev tilsyneladende givet for fod på bolden i en forsvarsaktion. Udefra set så det nu ikke ud til at være en bevidst handling fra Nolsøes side. Og straks efter fik hun yderligere to minutter – tilsyneladende for brok over den første udvisning.

Det overtal var kroaterne hurtige til at udnytte med to scoringer til 16-20. Senere blev det også 17-22 med cirka 12 minutter tilbage, og selvom NFH’erne kæmpede videre, så kom pigerne aldrig tættere på end fire måls afstand i slutfasen.

Med til historien om nederlaget hører også, at NFH’erne brændte tre-fire straffekast undervejs.

Med 24-28 sejren fører Podravka nu puljen med maksimumpoints fire efter to kampe, mens Craiova fra Rumænien og spanske Super Amara Bera Bera begge har to points og NFH altså nul.

Næste modstander er netop spanske Bera Bera på lørdag klokken 15 i POWER Arena.

Inden da venter der pigerne en udekamp mod Ringkøbing i HTH Ligaen på onsdag.

Topscorer for NFH i dag blev Angelica Wallén med seks mål, mens Lærke Nolsøe scorede fem gange.

 

 Woman Of The Match (NFH) blev kåret af Jesper fra KARL MERTZ….
Tillykke til Anna Lagerquist.

Woman Of The Match (Podravka), blev kåret af Therese Askholm fra Askholm.com

 

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen