Årets kamp – det gælder en plads i Europa

2022 er stadig ungt, og derfor kan man med god ret kalde kampen i aften mod Silkeborg-Voel for årets kamp for NFH-ligapigerne indtil videre.

Det er sidste hjemmekamp i Bambusa Kvindeligaens grundspil og samtidig en direkte duel om femtepladsen, som giver adgang til at spille Europa Cup i næste sæson.

NFH er før dagens opgør et point foran Silkeborg-Voel i tabellen, og en sejr til de gul-blå vil derfor øge forspringet til tre points, så Silkeborg-Voel ikke kan nå at hente os uanset resultaterne i sidste spillerunde.

Samtidig vil NFH med en sejr også være sikker på at havne i slutspilspulje 1, hvor også nummer 1,4 og 8 fra grundspillet bliver placeret.

Meget kan altså falde på plads i aften, men det kræver en sejr til NFH, og det kan blive vanskeligt nok endda. De to hold spiller ofte tætte og underholdende kampe, og Silkeborg-Voel har mange dygtige og rutinerede spillere i truppen.

NFH vandt det første møde i Silkeborg med 34-36, og det kan sagtens blive lige så tæt i aften.

– Det er to hold, der godt kan lide at presse tempoet op, og Sofie Bæk Andersen er for alvor kommet tilbage igen og har tilført en masse til især deres andenbølgekontra, så det handler også om, at vi får tætnet forsvaret.

– Og så skal vi gerne forsøge at kopiere nogle af de gode ting angrebsmæssigt, som vi havde succes med i Silkeborg, siger NFH-cheftræner Jakob Larsen.

Han påpeger, at det også handler om mentalt at blive ved at tro på tingene og blive ved at køre på og ikke hænge sig i eventuelle fejl, hvis der skulle opstå en dårlig periode undervejs.

Han håber at have Celine Lundbye Kristiansen klar igen ovenpå den skade, der har holdt hende ude i de sidste par kampe.

Og så glæder både Jakob Larsen, spillerne og alle andre omkring holdet sig bare rigtigt meget til kampen.

– Det at kunne tilspille sig en plads i Europa selv, uden hjælp fra andre, vil bare være rigtigt stort – og så endda på hjemmebane. Det giver kampen en ekstra dimension, og det betyder noget både for stoltheden og selvforståelsen, fastslår han.

DANMARKS BEDSTE PUBLIKUM! ER I KLAR TIL AT RYKKE SAMMEN, SÅ DER BLIVER PLADS TIL ALLE? I AFTEN SKAL DEN HAVE FULD POWER! STØT PIGERNE 140 PROCENT HELE VEJEN – UANSET HVORDAN DET GÅR. 

VI VED, I KAN. KOM SÅÅÅ! VI SKAL OP AT STÅ FOR NFH!

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen