Ærgerligt nederlag i tæt kamp

NFH var ikke mange minutter fra at nappe begge points, da en af favoritterne til at spille med om medaljerne i Bambusa Kvindeligaen, Odense, tirsdag aften var på besøg i LÅNLET Arena.

Kampen blev langt hen ad vejen en tæt affære, men da de 60 minutter løb ud, stod der 26-28 til Odense på tavlen efter, at NFH ellers havde ført med 15-14 ved pausen og 25-23, da der manglede syv minutter.

Men med fem og et halvt minut tilbage fik Dione Housheer en to-minutters udvisning, og med godt fire minutter tilbage faldt der endnu en udvisning, fordi de gulblusede kortvarigt var en spiller for meget på banen. Dermed var NFH i en periode to spillere i undertal.

Et brændt straffekast i de sidste minutter gjorde heller ikke situationen bedre for NFH’erne, og så kunne fynboerne komme fra baghjul og snuppe sejren.

NFH spillede ellers langt hen ad vejen en fin kamp og fik en god start med føringer på 2-0 og 3-1. Odense kom dog hurtigt tilbage og resten af første halvleg fulgtes holdene tæt ad, men med flest føringer til NFH.

Gæsterne kom bedst i gang i anden halvleg. Over fire minutter skulle der gå, før NFH scorede, og da havde Odense bragt sig foran med 15-17.

Så fulgte en gylden periode på næsten ni minutter for NFH, hvor det lykkedes at holde fynboerne helt fra at score. Forsvaret fik bedre fat, og i målet diskede Louise Egestorp op med den ene flotte redning efter den anden.

NFH bragte sig foran med 21-17 med 18 minutter tilbage – en stor føring, når man tager kampens forløb indtil da i betragtning.

Langsomt fik Odense dog kæmpet sig tilbage, og så er vi tilbage ved historien om de sidste minutter, hvor NFH måtte se sejren glide af hænde.
Celine Lundbye var ene om at score for NFH i de sidste 10 minutter – det var en reducering til 26-27 med et halvt minut tilbage.

Kampen bød også på et gensyn med de to tidligere NFH’ere Angelica Wallén og Ayaka Ikehara. Sidstnævnte kom desværre til skade i anden halvleg efter en afslutning.

Heldigvis tyder meget på, at der “blot” er tale om en mindre lægskade og ikke endnu en alvorlig knæskade, som mange i hallen frygtede. God bedring til Ayaka.

NFH får en ny chance for at smage sejrens sødme på næste torsdag, når turen går til Holstebro Håndbold.

Topscorere mod Odense blev Dione Housheer med otte og Johanna Forsberg med fem mål.

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen