11 spillere på måltavlen i NFH-storsejr

NFH sikrede sig onsdag aften yderligere to points i jagten på en af de seks slutspilspladser i Primo Tours Ligaen.

Hjemme i Scandlines Arena blev bundholdet Skanderborg slået klart med 38-26 efter 21-13 til NFH ved pausen. 38 mål er det højeste antal, NFH har scoret hidtil i denne sæson i ligaen, og de mange mål blev fordelt på ikke færre end 11 forskellige spillere.

NFH spillede i store dele af kampen meget hurtigt i angrebsspillet, og spillerne havde generelt ikke svært ved at score, når de kom til chancer. Kristina “Mulle” Kristiansen begyndte kampen som lyn og torden og scorede tre af NFHs første fire mål og fire af de første syv. Det fik Skanderborg til at forsøge at sætte hende ud af spillet med en mandsopdækning, men det gav bare mere plads til de øvrige NFH’ere, og stille og roligt udbyggede de gulblusede føringen.

1-0 blev til 3-1, 5-2, 8-4 og 11-5 inden, der var spillet 14 minutter. De knapt 1.100 tilskuere fik generelt en underholdende håndboldkamp at se mellem to hold, der ville frem over stepperne, og selvom Skanderborg hurtigt kom bagud og ikke rigtig kom tæt på igen, så blev de jyske gæster ved med at kæmpe.

De forsøgte sig blandt andet med at spille syv mod seks, når de var i angreb. Det gav gevinst i nogle tilfælde, men det gav også NFH mulighed for at score nogle hurtige, lette mål i et tomt bur i den modsatte ende. Målvogter Mette Iversen Sahlholdt – som i øvrigt stod en rigtig fin kamp – scorede således to mål ved at kaste bolden direkte ned i det tomme Skanderborg-mål. Og samme kunststykke præsterede den nybagte mor Mette Gravholt også et par gange fra banens midte på hurtige opgiverkast.

Der var aldrig tvivl om kampens udfald, og cheftræner Niels Agesen benyttede lejligheden til at få givet alle de tilstedeværende spillere spilletid. Pernille Holmsgaard og Johanna Westberg var ude på grund af sygdom, men de øvrige fik alle lov at give den gas på banen og bidrage til målfesten.

Topscorere for NFH blev “Mulle” og Mette Gravholt med hver otte mål, mens Nathalie Hagman lavede fem, Louise Kristensen og Emelie Westberg hver fire, Mette Iversen Sahlholdt, Celine Lundbye Kristiansen (der fik comeback efter sin skadespause) og Sarah Iversen hver to og Emma Navne, Lærke Nolsøe og Mariana Costa hver et.

Sejren sender NFH op på en foreløbig fjerdeplads i ligaen, men alle de øvrige tophold med undtagelse af Team Esbjerg mangler endnu at spille i denne runde.

Næste opgave for NFH er på søndag, 12. februar, klokken 15, hvor holdet møder tyske TuS Metzingen i EHF Cuppen i en kamp, der afgør, om NFH går videre til EHF Cuppens kvartfinaler. Kampen spilles i Scandlines Arena, og NFH kan nøjes med uafgjort for at gå videre.

SEJR

Nykøbing Falster Håndboldklub Nørre Boulevard 4A-B, 4800 Nykøbing Falster
Cookie- og privatlivspolitik

KlubModul Bambusa Kvindeligaen